Prinsessan Märtha Louise påstår att hon inte är äkta kunglighet

kungligt mode

Jag har träffat Märtha Louise som genom ett test  insett att hon inte är en äkta prinsessa.

kungligt mode

 

Som kunglig journalist följer jag monarkin runt om i olika delar av Sverige och denna gång fick jag äran att följa prinsessan Märtha Louise av Norge på hennes äventyr i Sverige. Hon hade 2 livvakter som var likadan klädda som stod på vardera sida av oss fast de är ej med på ovan bild.

kungligt mode

Därför påstår prinsessan Märtha Louise att hon inte är en riktig prinsessa?

Hon hade som barn läst sagan ”Prinsessan på ärtan”. Hon gick till deras kock och bad om en ärta. Hon skulle göra samma test och eftersom hon bara hade en madrass så borde detta test fungera bättre på henne än på prinsessan i Sagan. För prinsessan i Sagan hade 20 madrasser och ändå fick ont i ryggen av den lilla ärtan. Prinsessan Märtha Louise vaknade på morgonen och kände ingenting. Detta fick henna att tro att hon verkligen inte var en äkta prinsessa som barn.

Prinsessan Märtha Louise berättade att när hon var barn kunde hon fly genom att klättra hon upp i träd där ingen kunde nå henne förrän hon skulle ner. Hon har mycket känslig nästa och kunde känna sin mammas parfym chanel 5 på 20 meters avstånd.  Hon visste inte att hon var högkänslig men nu ser hon att även dottern var det.

prinsessan Märtha Louise kläder

 

När var det och hur var det när prinsessan Märtha Louise kände att hon var högkänsliga?

Svar: Jag är normal inom det att vara högkänslig och jag lärde sig sätta gränser. Jag tål inte det som alla andra tål. Kan ej stressa för då bryter jag ihop. Jag trodde ett tag att jag var tokig. När jag var med mina vänner en hel helg och haft trevligt kunde jag inte förstå varför jag var tvungen att gå ut i skogen och gråta. Nackdelen är att man är där för andra hela tiden. Många människor betror sig till en dvs delar med sig och folk vet ej varför de har sådan lust att prata av sig med en och allt detta blir för mycket. Det är viktigt att lära känna sina egna gränser. Jag kände att deras mående var viktigare än mitt eget. Antingen var jag jätteglad eller jätteledsen och kunde aldrig må normalt. Man får inte med sig livet när man gör så helt enkelt.

kungligt mode
Som kunglig journalist har jag datorn med mig och antecknar samtidigt som intervjun pågår.
Även när prinsessan anlände så satt jag med min laptop och skrev ned det mesta hon sa. Jag berättade för prinsessan att jag även kommer att marknadsföra hennes bok på Veckomagasinet som är en av Sveriges största bloggar. Hon var så tacksam och sa att hon tyckte att det var otroligt snäll av mig. Jag frågade vart hon hade köpt sina fina smycken och hon kunde ej minnas det.

Högkänsliga och folksamlingar går det ihop?

När man är högkänslig klarar man inte av gallerior. Märtha Louise klarar av 40 minuter och hennes författarkollega orkar 25 minuter. Ser omgivningen på er annorlunda frågar mentorn

Märtha Louise och Elisabeth Nordeng har tillsammans skrivit boken Född Sensitiv. Nu har jag den hemma och fick den signerad av båda dessa fantastiska tjejerna.

 

Märtha Louise var blyg som barn

Första skoldagen ville hon gömma sig bakom sin mamma men det gick inte fotografer ville fota just henne. Hon hade bra kontakt med djur. Hon kunde se när folk sa att de mådde bra fast att de mådde dåligt. När hon kom till stallet och träffade sina hästar kände hon en större tillit till hästar än till människor.  Märtha Louise känner precis som jag gör att hon inte orkar med kallprat utan är en väldigt djup människa.

Du beskriver dig som hudlös-all kritik mm går in direkt. Allt som ej är kritik som man uppfattar som kritik. Jag har inget skydd säger hon. När jag var liten skulle jag testa vara en äkta prinsessa. Har ni hört om prinsessan på ärtan. Hon bad kocken om ärtan och hade bara en ärta. Hon sov gott och sov bra. Hon var ledsen och besviken för hon var ingen äkta prinsessa. Hon gick till sin dadda som förklarade det symboliska. Man blir gul och blå i mötet med andra då för man är hudlös.

Jag förstod allt Märtha Louise sa men hade lite svårare att förstå Elisabeth när hon talade Norska. Märtha Louise och Elisabeth Nordeng är ett bra team tillsammans.

Moderator är Nina Eklund Tegar, f.d. ordförande för SFH – Sveriges förening för högkänsliga när Märtha Louise och Elisabeth Nordeng skulle intervjuas.

kungligt mode
Jag verkligen gillade Nina Eklund Tegar ögon för de är både vackra och ser snälla ut. Det är Nina som intervjuade prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng
Nina Eklund Tegar
Nina Eklund Tegar

Insikten om att de var högkänsliga blev en viktig vändpunkt i livet för prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng. prinsessan Märtha Louise säger även att hon kan samtala med döda på andra sidan bl.a många kungar som har dött för länge sedan. Då kanske hon även kan mer om kungligheter än vad någon annan kan, tänker jag? Trots sina olika uppväxter – den ena i en offentlig roll med en hel nation som arbetsgivare – den andra i ett vanligt medelklasshem i Oslo – kunde de se stora likheter i varandras liv. Båda hade varit extra lättsårade, grubblande och sökande. Och båda hade alltid känt sig annorlunda och ”fel”.

Nu har de tillsammans skrivit boken Född sensitiv som handlar om att lära sig utnyttja sin potential som högkänslig. Att vara djupt mottaglig för sin omgivning är framförallt en styrka, menar författarna. Deras öppenhjärtiga och nära berättelser varvas med forskningsbaserad kunskap om högkänslighet med utgångspunkt i psykoterapeuten Elaine N. Arons definition av begreppet.

Jag själv tillhör också den högkänsliga personligheten och är född med gåvan och bara veta saker. Detta kan till en början göra en människa väldigt ensam och med tiden finner man likasinnade personer.

Anne von Porat
Tjäna pengar på dina sociala medier

1 kommentar

  1. Å så fin blogg, Anne. Takk for at du skriver om oss og arbeidet vårt i Soulspring. Det er viktig at alle får kunnskap om høgsensitivitet. Også dem som ikke er det selv. For opp mot hver 5. person har jo dette medfødte personlighetstrekket. Flott at du er med og sprer informasjon på en så fin måte.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *