Mötet med hovets informationschef & mina tips till hovet

Nu har jag äntligen fått träffa hovets informationschef Margareta Thorgren. Jag har nu fått en bild av hur det är att jobba med information i hovet.

Rojalistiska Föreningen höll lördagen den 1 april Riksstämma i Stockholm.  Vid stämman deltog Hovets informationschef Margareta Thorgren som berättade om sitt och informationsavdelningens arbete för de fyra kungliga familjerna. Hon berättade att de inte var så hemlighetsfulla som folk tror om hovet. De gör bara sitt arbete och planerar in olika event för kungafamiljen. Det som hovets informationschef tyckte var tråkigt är att media lägger mer märke till prinsessornas kläder än för det arbete de lägger ner.

Hur får vi media att lägga märke till deras arbete?

Då kom jag på en idé om att de skulle sluta bära balklänningar och smycken så att man kan skala ner utseendefixeringen. Då skulle det arbete de lägger ner synas tydligare och kungahuset skulle inte bli så “ytlig” som många kan känna att det blir.

Tänk om politikerna alltid var uppklädda med smycken och balklänningar? Då skulle man lyssna mindre på vad de har att säga och bara se hur de är klädda. För visste du att folk lägger 90 % märke till hur du ser ut och endast 10 % på det du säger.

När bör du klä upp dig till tänderna?

Logiskt sätt så kan du vara uppklädd om du ändå inte har så mycket att säga om ett ämne. För då kan du prata på utan att folk tänker så mycket på vad det är du har sagt.

På bilden ses Margareta Thorgren och RojF:s ordförande Patrik Åkesson vid den efterföljande middagen.

hovets informationschef
Jag och hovets informationschef Margareta Thorgren framför RojF flagga på Odd Fellow huset.
odd fellow huset
Tur att jag inte hade klackskor, sa Margareta Thorgren till mig så att jag slapp känna mig för kort då hon var en riktig lång och vacker kvinna. Hon har säkert varit modell för länge sedan så lång och vacker som hon är.
Margareta Thorgren
Här ser ni Philip som driver Rojalisten03 på instagram och mina gäster Sophie Renemar  som är VD för Hera Hub Sweden och Janet Sandberg. Janet driver skönhessalong och bloggen Janets Beauty.
odd fellow orden
Vår ordförande Patrik Åkesson med vår vice ordförande
Margareta Thorgren hovets informationschef
Fina fisken med alkoholfri vin när vi äntligen fick börja äta. Hovets informationschef fick ta lite avbrott i sin tal till oss för att vi var så hungriga.
hovmästare
Samma hovmästare som serverade oss för 8 år sedan då RojF fyllde 30 år.

Nedan får ni se duktiga 13 åriga Philip hur han håller tal. Ni kan hitta honom på instagram under namnet rojalisten03.

 

Nedan har ni även lite information från hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kommentera