Kvinnan som gjorde solbrännan till ett mode

Fram till flera hundra år i historier så skulle rika människor var ljusa för att bevisa sin samhällsklass. Folk kunde gå ut med ett paraply mitt i sommaren för att bevara sin hud ljus.

elizabeth arden
Jag har själv massor av produkter från välkända märket Elizabeth Arden även solskyddsfaktor.

Nu är det inne att vara solbränd och gissa vem som har sett till att det är mode? Det är självaste Elizabeth Arden. Det var för att hon hade glömt som paraply som gjorde att hon blev brun och folk trodde att det var ett medvetet val. Helt plöstligt ville hela Europas societe vara lika brun som henne. Tänk att sedan dess så har det varit inne att vara solbränd.

För mig spelar det ingen roll om jag är brun eller vit. I mitt liv har jag nog aldrig brytt mig om jag är solbränd eller inte.  Det enda som är viktigt för mig är att få i mig D vitamin och det är något jag tyvärr har brist på. Just nu går jag på D vitamin tabletter och ska ta nytt prov i juni för att se hur det ser ut.

Du behöver inte leva på 1700 talet för att söka solskydd. Nu finns det solskydd som du kan beställa och där du även kan hitta lamellgardiner hos Sun Lux 24. Jag har kollat in dem och blir påmind om kontoren som de hade i tv serien Dallas. De hade sina kontor i stora skyskrapor som även hade dessa lamellgardiner som ser riktig lyxiga ut.

lamellgardiner
Titta så rogivande det ser ut med lamellgardiner. T.o.m katten verkar trivas i detta rum.

Du kan även använda dem i ditt hem för att skydda dig mot solen. Du skyddar även dina möbler från solen för vissa möbler kan bli blekta av solen. Jag har faktist sett att vissa möbler inte tål sol även om det är från ett stängt fönster. Fast om du torkar frukt då kan solen vara något bra för dig. Torka frukter kan du göra med en maskin också som torkar frukt eller om du har ugnen på svag värme.

lyxig sommarhus
Ser ut som lyxiga sommarhusen

Lycka till i solen för den är på väg säger metrologerna äntligen!

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Sun Lux 24.

Kommentera