Jag är franchisetagare av Waynes Coffee

Jag har varit på franchisetorget som anordnas av Ramona.

Detta är mitt tredje år på Franchisetorget med Ramona som driver detta. Varje gång lär jag mig något nytt. De bjöd på massa goda mackor, kaffe och te.

Förutom Waynes coffee så är jag också delägare och franchisetagare av London Tea Exchange Nordic AB. Bra för mina läsare att veta vad jag håller på med.

I varje rum på hotell Scandic har man även tekokare med te och kaffe. Självklart stannade jag en natt på hotellet för att förbereda mig ordentligt inför detta härliga föreläsning. När jag går in för något går jag in 100 %. Då behöver jag också allas stöd för att göra ett bra jobb. Man ska ta hand om varandra för att göra ett bra jobb gällande företaget. Den kloke förstår att genom vänlighet föds mer vänlighet.


SVART TE

Det vi kallar svart te har egentligen en kopparröd färg. I teets hemland Kina använder man istället den mer korrekta benämningen ”rött te” (hong cha). Men det som i Sverige ofta kallas rött te heter egentligen rooibos och är inget riktigt te.

Svart te får sin kopparröda färg vid framställningen genom att tebladen tillåts oxidera fullt ut. Därmed får de en mörkt röd färg, men en liten mängd av de hälsosamma ämnena förstörs också.

Det sägs att den första koppen te bryggdes av en slump eftersom några teblad av en händelse ramlade ner i en kopp hett vatten. Huruvida det är sant eller ej vet vi inte. Vad vi däremot vet är att svart te innehåller många nyttiga ämnen som är bra för kroppen, bland annat ämnen som gör oss lugna och glada.

Svart te produceras från tebuskens blad som man låter torka och sedan blandar med olika kryddor, frukter och bär för att ge teet en god smak.Hos oss på London Tea Exchange smaksätter vi med riktiga kryddor om det skulle behövas. Tebusken, Camellia sinensis, har sitt ursprung i Asien där man druckit te i åtminstone 2000 år. Legenden säger dock att man druckit den varma drycken redan för 4700 år sedan och att det var kejsare Shennong som drack den första koppen te.

Den historiska teet

Historien säger också att det var en ren slump att den första koppen te bryggdes. Man tror nämligen att det av en händelse ramlade ner några teblad i kejsarens varma vatten och att det var så man först upptäckte den värmande drycken.

Idag odlas tebusken på många håll i världen, men det fortfarande de asiatiska länderna som står för den största teproduktionen. Just svart te är den tesort som vi dricker mest av i Sverige, kanske beror det på att det är den tesort man känt till längst.

Jag har fått en vidrig stalker på halsen skulle vilja lägga ut en bild på en toalett och säga denna är till dig så du kan granska bilden också.

1 comment / Add your comment below

Kommentera