Hur svensken utnyttjar svenskar i marknadsföringen - En blogg om attraktionslagen och kungafamiljen - Veckomagasinet

Hur svensken utnyttjar svenskar i marknadsföringen

Ingen har väl missat Volvo reklamen när Zlatan gör sin egen version av Du gamla du fria? Han vill åter förknippa Volvo med Sverige för då känner folk sig mer trygga.

I samarbete med Sverige kredit

Allt som förknippas med det svenska inger trygghet för svenska folket. Tex Wasa knäckebröd finns i varenda hem just p.g.a namnet. Wasa var ju en svensk kung och för oss innebär det då en trygghet. Sibylla snabbkök är också förknippat med Sverige då kung Carl Gustafs tyskfödda mamma hette Sibylla.

sköldvapen
Jag själv använder mig av sköldvapen för att marknadsföra mig själv.

Vi vill helt enkelt känna att saker och ting ska kännas igen nästan som om de vore våra grannar som har känt i mer än 10 år. Allt förknippat med svenska namn känns som en familjemedlem och vi känner då att vi inte heller blir lurade. För vem skulle vilja göra affärer med något som hette New Delhi eller Sydney? Det känns för avlägset för att vi ska våga ge oss in på dem. Visste du förresten om att den svenska flaggan är näst äldsta flaggan i världen tätt efter Danmarks.

Ska du köpa en bil, bygga ett hus eller vill du bara som jag låna pengar för att starta ett helt nytt företag?  Även när du vill köpa nytt hus mm vill du låna från ett företag som känns lite mer svenskt. Då är ju namnet Sverigekredit ett namn som klingar trygghet också. Här kan du dessutom jämföra olika lån såsom privatlån, bolån och billån så du enkelt hittar det billigaste lånet med passande villkor för just dig. Jag själv har precis blivit beviljad lån för mitt företag.  Jag har då ett microlån än så länge och kommer slå på stort när företaget har kommit i gång lite.

I samarbete med Sverige Kredit

Kommentera