Grönt te my cup of tea

Av alla teer på denna jord så älskar jag Milk Oolong som är ett grönt te ångad i mjölkvatten och den bör ej drickas av laktosintoleranta.h2>

Sedan älskar jag också matcha te då jag vet att det är en antioxidant och att den är otroligt bra för ämnesomsättningen. En gång i tiden provade jag ren matchapulver och jag minns att jag blev mätt och på det gick jag ner i vikt. Jag tog då och blandade den med mjölk och lite grädde för att bli mätt. Den höll mig mätt så länge och jag åt inget på hela kvällen.

Nu finns UJI energidryck med matchapulver som är en grönt te utan taurin och ekologisk. Inte nog med det så är den vegan och glutenfri. Många som är veganer kan ej dricka andra energidryck just för att det innehåller taurin som urvinns ur testosteron som är ett manligt könshormon. Denna tas direkt från tjurens testikel och blir således inte vegansk. Fast i UJI energidryck så finns inte detta ämne som kallas för taurin.

Finns fler sorter än grönt te

Jag älskar alla sorters te både rött, svart, grönt, vitt och gult. Det gula teet är det ovanligaste och dyraste då de förr endast serverades för den kinesiska kejsaren och olika dynastier som har haft makten. Var du ej kunglig blev du halshuggen om du ens smakade på gult te.

Nu kan även kungligheter dricka te och vanliga också.

grönt te

grönt te

Grönt te är väldigt nyttigt och innehåller massor av antioxidanter. Den jag kan rekommendera är Kamomill te som är ett grönt te och som hjälper dig att slappna av på kvällen. Drick ej grönt te av kamomill på morgonen för risken är då att du vill fortsätta att sova eftersom den gör dig så avslappnad. Du ska då helst välja grönt te som är ekologisk så att det gröna teet kan göra sin verkan för din hälsa.

Jag jobbar som barista på vardagarna och driver två stycken coffee shop och snart blir det flera. Då har jag märkt att just tjejer alltid väljer grönt te och att äldre väljer oftast svart te som earl grey eller pata pata (forest of the fruit)

Kommentera