Digital marknadsföring & sociala medier

Just nu ska jag sätta tänderna i boken Digital marknadsföring som jag fick pressutskick om.

Jag fick genast upp ögonen för denna fantastiska lärorika boken och blev intresserade av att läsa den. Därför skickades ett exemplar av Digital marknadsföring boken till mig och jag ska nu sätta mig ner och plöja igenom den.

Digital marknadsföring beskriver med aktuell forskning och praktiska exempel hur digitaliseringen kan göra företags marknadsföring mer pricksäker.

Med ny teknik och rätt kunskap kan marknadsföringen skräddarsys till både individer och situationer. Dessutom kan en ökad konsumentmedverkan leda till fler nöjda och lojala kunder. Boken passar såväl praktiker som studenter på universitet och högskola.

I boken beskrivs, med avstamp i klassisk marknadsföringsteori och med praktiska exempel, kopplingen mellan strategiarbete, marknadsföring och digitala lösningar inom detaljhandeln. Ny forskning och aktuella case illustrerar hur digitaliseringen utvecklar företags verksamhet och marknadsföring.

Digital marknadsföring
Här sitter jag och tittar ut genom fyrisån medans jag läser digital marknadsföring och böcker om skor som är ett av utbuden på Upplands museet i Uppsala.
Digital marknadsföring
Den är riktig tjock och är en bok man kan använda på högskolenivå. Jag är redan akademiker inom företagsekonomi, marknadsföring och programmering. Dessa ämnen brinner jag för speciellt marknadsföring och PR.

I boken beskrivs, med avstamp i klassisk marknadsföringsteori och med praktiska exempel, kopplingen mellan strategiarbete, marknadsföring och digitala lösningar inom detaljhandeln. Ny forskning och aktuella case illustrerar hur digitaliseringen utvecklar företags verksamhet och marknadsföring.

Med ett mer strategiskt perspektiv och en mer holistisk syn kan företag förbättra både sin innovationskraft och sin träffsäkerhet i marknadsföringsstrategier och i sin affärsutveckling” säger Martin Vendel, författare.

Stort fokus i boken ligger på mobil marknadsföring , sociala medier och lojalitetsprogram. Boken ger även vägledning till hur företag kan läsa av konsumentens digitala fotavtryck och skapa en god bild av efterfrågan och behov i realtid. Mobil marknadsföring som tex min mobilapp på mikz som ni kan följa genom att sms:a Veckomagasinet till nr 72 722 så följer ni mig gratis.

”Förutsättningar för att kunna påverka konsumenter i digitala kanaler är det digitala innehållets relevans för enskilda konsumenter. Ny teknik gör att marknadsföringen kan skräddarsys efter både individ och situation och bli mycket pricksäker” , säger Roger Ström, författare.

Extra fokus i boken fästs vid det ökande medskapandet mellan konsumenter och företag.

Konsten ligger i att ta vara på den ökade konsumentmedverkan. Att förstå och dra nytta av konsumenters expertis och engagemang i sociala medier och på andra digitala mötesplatser ger möjligheter för företag att stärka sin konkurrenskraft ”, säger Roger Ström, författare.

Författarna Roger Ström och Martin Vendel har lång erfarenhet från marknadsföring i internationella koncerner och som konsulter. De har varit verksamma vid bland annat Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan i Stockholm samt Högskolan i Halmstad.

1 comment / Add your comment below

Kommentera