Detta händer när du äter zink och omega3

Ett samarbete med Svensk hälsokost

Visste du om att din hud talar om för dig när något inte står rätt till med din kropp.

Folk tror ofta att huden är torr när man börjar få eksem. Det verkar inte vara någon som förstår att det är något som fattas eftersom din hud börjar reagera. Jag själv hade handeksem ganska länge och jag tog då ett tillskott som hade zink, selen och något annat i som gjorde att min hud reparerades.

Vissa läkare skrev ut kortison som varken gjorde till eller i från. Min hud var lika skör som med kortison och utan. Förut sa man även till gravida kvinnor att undvika fisk. Nu rekommenderar även fertilitetsläkare kvinnor att ta omega3 både före och under graviditeteten. När min mamma var gravid med min storebror tog hon omega3 tabletter och min bror var den tyngsta ungen av de alla när han föddes. Han blev även mycket längre än alla andra sina syskon. Detta för att min mamma använde omega3 när hon väntade honom. Min mamma förstod vikten av vitaminer och mineraler när hon väntade min storebror. Min fråga är varför denna underbara kvinna till mor inte använde samma vitaminer och mineraler när hon väntade mig?

Vad är omega 3 bra för?

Vi behöver fiskfetter för optimal hälsa i hjärnan och kroppen i övrigt. Omega-3 har i vetenskapliga studier visat på en rad positiva hälsoeffekter som:

  • sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
  • bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen) samt är även blodförtunnande vilket är bra för min del då jag är APC resistens. Vad innebär APC resistens? Det innebär att blodet koagulerar sig för fort och man kan drabbas av hjärt och kärlsjukdomar. Endast 0.02 % av skandinaviska kvinnor har denna mutation och jag råkar vara en av dem.
  • hjärnans kapacitet förbättras
  • ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner. Detta innebär att du inte behöver några antidepressiva tabletter. 
  • bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl och då får du även hjälp med huden eller om du har en annan immunologisk problem. Immunproblem är oftast inflammationer
 • cellmembranen blir mer mjuka och elastiska

För ett starkt immunförsvar


Jag själv har ett start immunförsvar och aldrig blir sjuk därför är det också viktigt för mig att kunna ta del av så mycket information om starkt immunförsvar. Det är inte så bra som det låter för oftast får man andra problem såsom jag har tex psoriasis. Då mineralet har viktiga virusdödande egenskaper är zinkbrist mycket vanligt när det rör sig om långdragna luftvägsinfektioner och förkylningar som ofta orsakas av virus.

 

Kommentera