Därför bör Jultomten få Nobelpriset

Varje år delas Nobelpriset ut till olika fysiker och forskare för sin insats för mänskligheten och för vad de kommer på för uppfinning. Läs vidare varför jag anser att nobelpriset bör gå till Jultomten.

nobelpriset

Ingen person har någonsin kommit på vad själva Jultomten har kommit på. Han har kommit på konsumtionen hos folk så att inga pengar är stillastående utan används så att folk kan försörja sig. Det är under jul perioden som butiker, caféer och restauranger är fullproppade med människor som tror att de måste shoppa annars försvinner sakerna. Det blir en sådan hysteri i alla gallerior runt jul och folk stångas för att vara först med att shoppa. När jag var barn var det alltid stängt på julafton, men numera är det extra öppet och den dagen är också den värsta dagen när det gäller konsumtion av varor och tjänster.

Förstår ni vilken insats Jultomten har gjort för mänskligheten genom att utan att existera på riktigt har fått människorna till att konsumera. När människor konsumerar så har alla råd att göra mer av sina pengar. Pengar måste vandra vidare för att skapa ett värde. När människor sparar sina pengar på banken blir bara rika människor rikare. När människor konsumerar sina pengar få även arbetarklassen en bättre ekonomi. Därför anser jag att år 2016 så ska man nominera Jultomten till att ta emot Nobelpriset av Kungafamiljen på Nobelfesten som hålls varje år den 10 december.

Det finns även en bra sida för oss konsumenter som ger oss pengarna tillbaka när vi konsumerar för mycket. Refunder är en sida för all nätshopping. Genom att utgå från Refunder när du ska handla på nätet får du pengar tillbaka varje gång du genomför ett köp hos någon av de hundratals välkända butiker de samarbetar med.

Du samlar din återbäring hos Refunder och kan när som helst gå in på ditt medlemskonto och se hur mycket pengar du har. Så snart du har mer än 100 kronor kan du föra över pengarna direkt till ditt bankkonto. Kanske borde även Refunder få Nobelpriset som hjälper människor med att få tillbaka lite av sina konsumerade pengar. För man vill som människa alltid ha en belöning oavsett vad man gör för att inte tappa motivationen.

Nedan berättar Magdalena Graaf enkelt hur man använder Refunder och denna video får dyslektiker som mig att förstå allt enklare. Vi kanske borde nominera Magdalena också för Nobelpriset för även hon gör en insats till konsumtionen.

 

Sponsrad inlägg

 

Kommentera