Att fråga kunden är inte alltid bästa försäljningsteknik

Vi har fått lära oss massor av antropologen Katarina Graffmann och nedan delar jag med mig godbitarna av vad fick fick lära oss.

Vi hade föreläsare antropologen Katarina Graffman. Vi fick bl.a lära oss om olika försäljningteknik som att hälsa på alla kunder som kliver in i en butik.

Därför ska du inte fråga vad kunden tycker gällande bästa försäljningsteknik.

Man hade frågat kunderna på Systembolaget vad de ansåg om lådvin dvs att sälja viner i låda. Majoriteten hade svarat med att de aldrig kan tänka sig dricka lådvin. Trots denna undersökning så införde man lådvin i systembolaget. Vet ni vad? Det är det som är bäst säljande just nu. Alltså vet inte alltid kunden bäst därför var kreativ utan att låta dig påverkas av vad kunderna tycker. För människor kan ändra åsikt när de väl får prova något nytt.

Vet ni vad ordet Newism betyder?

Det innebär att man som kund alltid vill ha det senaste tex när det gäller mobiltelefoner.

Vet du vad som menas med economicus

Det innebär att vi är rationella och tänker efter innan vi ger oss in på något nytt.

Ett ordspråk på vägen “en skylt för mycket skapar ett svar hål”

krusenbergs herrgård 026
Denna vackra matsal fick vi 3 rätters middag i.

 

Vi samlades kl 14.00 på Dragarbrunnsgatan för att tillsammans ge oss i väg på konferens på Krusenbergs Herrgård.

Vi fick en varsin goodiebag med Gallerians logga i bussen och i den fanns choklad, dricka och en lapp som vi skulle svara på om sociala medier.  Dagen började med fika som ni kan se nedan.

krusenbergs herrgård 008
Mango smoothie med massor av goda bakelser och nötter till.

 

krusenbergs herrgård 010
Våran föreläsare var antroprologen Katarina Graffmann som är en mycket känd föreläsare över hela Sverige.
krusenbergs herrgård 015
Jag skulle ta några selfi med kameran och såg till min förvåning att Katarina Graffmann busade bakom mig. Hon var en fantastisk föreläsare och vi fick lära oss massor, vilket vi på Gallerian verkligen behöver när det gäller kundbemötande.
bästa försäljningsteknik
I år var även Tunde med från Swappis second hand butik. Vi gick på mentorring tillsammans och då gav jag henne rådet om att hon skulle starta sitt företag Swappis hos oss på Gallerian. Hon lyssnade på mig och kom till Gallerian vilket är för mig det bästa som har hänt Gallerian för jag älskar att titta runt bland hennes kläder så fort jag får tid över. Jag blir så glad av hennes energi här på Gallerian.
krusenbergs herrgård 019
Bild tagen av Tunde från Swappis. Det är verkligen en vacker trädgård i anslutning till Krusenbergs Herrgård.
krusenbergs herrgård 020
Mats guidade oss och berättade om Krusenbergs Herrgård och att det spökade där. Medium Terry Evans har varit där på spökvandring och var klockren i sin beskrivning. Detta fick mig till att skriva till vår marknadsansvarige och tipsa om att använda oss utav ett medium vid nästa butikschefsdag dvs blanda nytta med nöje och lite galenskap.

Vi har en mycket engagerad och duktig marknadsansvarig på Gallerian som gör dessa butikschefsdagar klippt och skuren för att man verkligen ska minnas och aldrig glömma dessa dagar. Vill ge henne ett stort tack för denna fantastiska dag. Alla chefer var superglada och nöjda. Maten ska vi inte tala om den var så god att jag åt som en gris och kunde sedan inte röra mig ur fläcken så mätt jag var. Jag kände mig som en strandsatt val för att jag var övermätt.

Krusenbergs Herrgård drivs av företaget Sabis ett gammalt företag från 1874 och ägs nu av 3:e generation. S står för ordet slakt för de har mat, hotell och restauranger runt om i hela Sverige.

krusenbergs herrgård 021
Krusenbergs Herrgårds vackra klocka och lyktstolpe.
krusenbergs herrgård 022
Konstnären som har målat denna tavla har ritat sig själv som soldaten längst fram. Den skadade mannen i huvudet är hans bror. Jägaren är hans pappa och en av ägarna till Krusenbergs Herrgård finns också med på bild. Det är kungens dödsbädd ni ser.
krusenbergs herrgård 024
Vacker öppen spis i matsalen vi åt 3 rätters middag i.
krusenbergs herrgård 028
Förrätt: Rödbetscarpaccio med mozzarella från Ängsholmen, kirskålspesto samt rostade pinjenötter

 

krusenbergs herrgård 030
Förrätt: Rödbetscarpaccio med mozzarella från Ängsholmen, kirskålspesto samt rostade pinjenötter

 

krusenbergs herrgård 034
Dessert: Morotskaka med mjölkchokladmousse & morotssorbet. Som dryck fick vi rött vin, vitt vin och desert vin. Jag drack av allt för jag har börjat älska vin till maten.

 

Kommentera