Metoden som ger dig 3 önskningar åt gången

önska enligt attraktionslagen

Vad hade du önskat dig om du fick 3 önskningar? Visste du om att det finns färdiga verktyg som verkligen kan ge dig dina önskningar fast 3 åt gången.

Jag vet exakt vad jag hade önskat mig och jag har dessutom kommit på en metod där jag kan få 3 önskningar åt gången. Jag trodde först att jag var ensam om denna metod och körde på i ett par månader. Det tog mig ett tag tills att jag fick tag på en bok som beskrev detta med hur man kan få sina önskningar genom att arbeta med det undermedvetna.

önska enligt attraktionslagen
Här föreställer jag mig vad det är jag önskar mig. Samt håller upp händer och håller i det jag önskar. För du måste också agera som om din önskan redan fanns.
önska enligt attraktionslagen
Nu börjar det kännas tungt i armarna eftersom jag börjar visualisera att jag redan håller den i handen.

 

I går kom jag i kontakt med en poddare som berättade att såsom ens liv såg ut tills man blev ca 7 år gammal, så kommer resten av ens liv att formas efter. Detta må vara sant fast inget är ristat i sten. För om man tror att något är ristat i sten tror man heller inte på lagen om attraktion dvs attraktionslagen. För den lagen fungerar vare sig du tror på den eller inte. Lagen innebär att det du tror är också vad som kommer att ske. När har du inte hört att folk säger ”vad var det jag sa”. För vad du än tror så tror du rätt. Därför bör du vara försiktig med vad du tror. Men hur gör man då om man har svårt att ändra på sin tro? Om du tror att du kan vinna på poker så kommer du även vinna pengarna.

Metoden som fungerar gentemot ditt undermedvetna

önska enligt attraktionslagen
Först är man lite chockad för att det verkligen fungerade. Jag önskade mig en kryddväxt och vips håller jag i en.

Det du ska då göra är att gå in i ditt undermedvetna och förändra det du tror på. Så hur gör man det då tänker du? Detta genom att stimulera vissa meridianer som finns i placerad på massor av ställen på din hud. För visste du att huden är vårt största organ. Detta för att huden också talar om hur vi mår och att via knackningar på vissa partier i din hud går direkt till ditt undermedvetna. De punkter du knackar på är akupunkturknappar. Du kan alltid googla på EFT för att lättare se vilka punkter du bör knacka på samtidigt som du talar om för dig vad det är du önskar dig här i livet. Om det inte fungerar kan du överklaga hos mig för jag vet att det fungerar. Om detta inte hade fungerat hade jag inte ändrat mitt liv 360 grader. Svårare än så här är det inte för att önska enligt attraktionslagen tro mig.

önska enligt attraktionslagen
Hur tror ni Jesus fixade bröd och fisk till alla hungriga? Tro mig han körde samma metod, men blev helgonförklarad. Hade jag levt då hade jag fått namnet Sankt Anne med mina metoder.

Önska enligt attraktionslagen

Sedan så har även min karaktär och personlighet ändrats 360 grader till den grad att jag inte känner igen mitt gamla jag. Folk kan inte ändras trodde jag, men folk ändras hela tiden.

Så det jag önskar är hälsa och framgång. Framgång kan man få om man även provar spela på poker. Jag vet hur man ska göra för att önska enligt attraktionslagen nu vet du också.

Allt du behöver veta om Bitcoin

bitcoin

Den svenska Bitcoin experten Linus Lovén har nyligen ställt upp i en intervju om Bitcoin där han ger en djupare förklaring om vad Bitcoin är, en artikel där både nybörjare eller insatte som vill fördjupa  får ta del av läsvärd information.

Många har säkert hört ordet Bitcoin? Men vad är det exakt? Hur börjar man handla och hur ser framtiden ut? Nedan förklarar vi kortfattat med utdrag från intervjun.

År 2017 Bitcoin ett riktigt hett samtalsämne och de första 50 digitala Bitcoins släpptes den 3:e januari 2009. Bitcoin, (av ”bit” och engelska ”coin” = mynt) och skaparen bakom kryptovalutan sägs vara Satoshi Nakamoto som troligtvis är en pseudonym.

Efter flera års intresse av Bitcoin och andra system där användaren äger processen så beslutade Lovén att konkretisera sina erfarenheter och kunskaper i boken: Bitcoin, en finansiell revolution. Sedan dess har han hållit i föreläsningar om bitcoin och hur det kommer förändra framtidens finansiella infrastruktur. Han har förutom bitcoin-intresset även intresse av fintech, det vill säga aktörer som kombinerar finansiella tjänster med modern teknologi.

bitcoin
Han bok om Bitcoin

I intervjun berättar Lovén:

-Under 2015 bodde jag i New York och spenderade mycket tid vid Bitcoin Centre. Vilket kan förklaras som en samlingsplats för allehanda bitcoin-nördar där tankar och idéer frodas och utbyts. Här samlades karaktärer från hela världen med den gemensamma nämnaren att bitcoin kommer ta över världen, och att flertalet inte förstått det bara, säger han.

Vidare berättar han i intervjun som SEO-företaget Topdog gjort i samarbete med Consector som på ett konkret vis guidar läsaren djupare i förståelse för Bitcoin. Att det är en finansiell infrastruktur som möjliggör direktkommunikation mellan två för varandra okända parter.

Exemplifierat: A kan skicka värde till B utan att en tredje part ska facilitera eller godkänna transaktionen. Den tredje parten är istället utspridd på alla de datorer som dedikerar kraft till nätverket. En enkel liknelse är att se bitcoin som ”email för pengar”. På det sätt som email förändrade postväsendet kommer bitcoin förändra bankväsendet, berättar han.

Bitcoin har ingen centralbank som utfärdar Bitcoins till skillnad mot från andra valutor. Därför är valutan skyddad mot politisk påverkan och monopolliknande betalsystem.

Bitcoin den digitala kryptovalutan är en finansiell revolution som påverkar oss alla

Lovén fortsätter och säger att Bitcoin är för alla, även om man är en vanlig svensk löntagare med pensionsförsäkring eftersom den digitala kryptovalutan är del av en finansiell revolution som kommer påverka oss alla.

  • Jag tror dock att många människor fortfarande känner en barriär till hur man går tillväga för att köpa bitcoin. Men det är inte svårare än att handla med aktier eller något liknande. Vi är precis i början av den revolutionen och det kommer fortfarande ta några år till innan det märks, säger han.

bitcoin

I grafen kan man se intresset Bitcoin

Bildtext: Intresset för Biitcoin i Sverige ökar dramatiskt under 2017.

Linus Lovén, jämför Bitcoin fenomenet för det digitala guldet, en finansiell råvara som precis som guldet en gång i tiden fick värde. Det som är framförallt det som lett till att bitcoin-priset ökat är utbud och efterfrågan.

  • Bitcoin är skalbart, hållbart och finns i begränsad mängd. Fler människor inser bitcoins egenskaper, då köper fler människor, vilket leder till att priset då går upp, säger han.

Bitcoins egenskaper har lett till att många köper upp Bitcoin som en investering – “Bitcoin är inte mer bubbla än vad den svenska bostadsmarknaden är.” Priset på Bitcoin har under de senaste åren svängt kraftigt från 5000 USD, och att den i nästa stund kan vara nere på 3700 USD, det förklarar Lovén med att det beror på att marknaden fortfarande inte prisat Bitcoin. Även tillgängligheten på Bitcoin sätter marknadens värde då det idag endast finns 50 miljoner tillgängliga Bitcoin.

För och nackdelar med Bitcoin:

Fördelar Bitcoin

  1. Går inte att förfalska som det går med sedlar.

  2. Det finns inga mellanhänder, vilket betyder att ingen annan kan dra av på värdet eftersom överföringarna inte bevakas av någon bank eller myndighet.

  3. Fler och fler företag ansluter sig till valutan och godkänner bitcoin som betalningsmedel.

Nackdelar Bitcoin

  1. Lättare för kriminella att använda bitcoin för penningtvätt och betalning för kriminella aktiviteter, då det är svårt att spåra betalningen.

  2. Hög volatilitet vilket innebär att systemet svänger kraftigt och gör att den som gör vinst ena veckan kan förlora i nästa.

  3. Det kan te sig komplicerat att sätta sig in i hur Bitcoin-systemet fungerar.


Slutsatsen av Linus Lovéns svar är att den så kallade kryptovalutan, alltså den digitala valutan, helt definitivt är på framfart.

Så är det att jobba för kungafamiljen, jag har själv träffat dem

Johan T Lindwal

Om en av de anställda i hovet går på fest och säger att de arbetar vid hovet är det många som blir nyfikna.  Men det handlar om hårt arbete – och mindre betalt än alla tror.

Vill du jobba på en arbetsplats som inte liknar någon annan? Där du blir kollega med taffeltäckaren, hovfuriren och fatbursjungfrun – och får kungen som högsta chef? Då är hovet rätta stället för dig! Eftersom lönen inte är något att hurra för så kan jag rekommendera dig att ta ett stor lån innan du börjar jobba för dem. Jobbigt annars att se på hur de shoppar, medans du bara få se på.

jobba för kungafamiljen
I framtiden kommer du söka jobb på mitt slott.

I dag är 273 personer anställda här. 55 procent är kvinnor och 45 procent är män. Dessutom anlitar kungen extra personal som motsvarar cirka 66 heltidstjänster, bland annat till middagarna, för att visa slotten och ta hand om slottsparkerna. Personalchefens brorson känner jag personligen och jag ska här inte ge några namn. För även jag som bloggare och hovjournalist vill vara lojal mot kungafamiljen.

Så här går rekryteringen till

Vanligtvis anställer hovet sin personal genom intern rekrytering eller genom en extern rekryteringsbyrå. Men i våras gjorde de något så ovanligt som att gå ut externt, via hemsidan och Facebook, för att leta efter nya medarbetare. Då sökte man en sömmerska och en fastighetsekonom. Tänk så roligt att få kalla sig för hovsömmerska, eller hur? Ni anar inte hur dyrt det är att anlita en sömmerska och kungafamiljen har dessutom en egen. Det du kan göra är att ta ett lån upp till 500 000 kr och anställa en egen sömmerska när du blir riktigt rik.

jobba för kungafamiljen

För att platsa som ekonom såg hovet gärna att man skulle ha ”ett strukturerat och noggrant arbetssätt, hög integritet samt god samarbets- och kommunikationsförmåga”. För den som jobbar som ekonom så är man också kunnig inom att samla krediter och smålån på ett och samma ställe.

I annonsen där man sökte sömmerska framkom att man i huvudsak skulle jobba i en ateljé i anslutning till Stockholms slott, men att arbetsuppgifter på andra slott också skulle förekomma, så därför var körkort ett krav. Sömmerskan har säkert tagit hand om att sy in klänningar åt prinsessorna eller sy gardiner som har gått sönder.

Men det ställs förstås krav på dem som anställs vid hovet. Självklart ska man vara kompetent och ha rätt utbildning. Men att vara lojal och diskret är också två stora måsten.

Att arbeta på ett slott kan låta flott och lyxigt, och visst är miljöerna ofta fantastiska, men framförallt är det hårt jobb som gäller. Det är obekväma arbetstider och för hovets informationsavdelning blir det ofta både kvälls- och helgjobb – och många resor. Det händer faktiskt att reportrar ringer till presschefen Margareta Thorgren mitt i natten.

jobba för kungafamiljen
Här ser ni mig tillsammans med hovets informationschef Margareta Thorgren.
jobba för kungafamiljen
Här ser ni den journalisten Johan T Lindwal som jobbar för Damernas värld.

Alla som anställs kollas noga upp i polisens register (man får inte vara dömd för något brott!). Dessutom får man skriva under ett dokument om tystnadsplikt vilket jag kan förstå. Om jag i framtiden ska anställa folk så ska alla skriva under tystnadsplikten även hos mig.

Däremot är hovet en generös arbetsplats, med en sammanhållning utöver det vanliga. Kungen bjuder ofta sina anställda på familjens stora fester, som kungabarnens bröllop och barnbarnens dop. Dessutom bor en del medarbetare på Kungliga slottet, i Hovstallet och i hovets hus på Slottsbacken, mitt emot slottet. Hyrorna är väldigt förmånliga.

Ofta anställs nya medarbetare på rekommendation. Och när man väl börjat jobba vid hovet stannar man länge, i många fall hela vägen till pensionen.

Kungliga Hovstaterna består av Riksmarskalksämbetet, Hovmarskalksämbetet, Informationsavdelningen, Kungl. Husgerådskammaren, Ståthållarämbetet och Kungens stab. Samt du som läser detta om du får jobb hos kungafamiljen. Lycka Till!

jobba för kungafamiljen
Taffeltäckaren Eva Ohlsson är hovets egen dukningsproffs. Hon vet exakt i detalj hur man dukar upp på Nobelfesten och andra högtider kring kungafamiljen.

8 goda råd till dig som söker andlig vägledning


Det finns många som både är vilsna och olyckliga i sin medialitet – framför allt i tonåren. Även vuxna människor vet inte hur de ska söka andlig vägledning.

andlig vägledning

1. Var öppen för att jobba med dina olika sinnen. Synen, hörseln, känseln, doften, smaken och ditt sjätte sinne, alltså magkänslan. Lita på det du får till dig. Ofta är ett av dina sinnen mer utvecklat än de andra, då är det den vägen du får dina signaler.

2. Ställ frågan till dig själv: Vad känner mitt hjärta? Var öppen för svaret du får inom dig.

3. Fråga dig själv: Hur tänker jag? Är det mitt huvud eller mitt hjärta som styr mig?

4. Var mottaglig för smärta och vad denna kan tänkas vilja säga dig. Det kan vara en varning – en ”kompass” som leder dig till något du bör vara uppmärksam på. Då kan du börja göra något åt det och vända det som är dåligt till något bra. Jag själv har huvudvärk då och då än har jag inte kommit på vad den vill säga mig. Jag vet bara att vid tidsbrist kan jag få huvudvärk.

5. Meditera – det är bra för oss alla. Gärna 5-10 minuter varje dag. Kom ner i ro eller lär dig att hantera din öppenhet mot andevärlden genom att öppna och stänga dina chakran. På så vis blir det du som bestämmer när du ska ta in andras energier, energier från både levande och döda. Jag själv vaknar alltid en timme tidigare varje dag för att hinna meditera 1 timme varje morgon. Jag klarar inte av att göra mina uppgifter om jag inte startar min dag med meditation.

6. Motionera – fysisk ansträngning är bra så att du blir trött i kroppen och får en god sömn. Jag själv brukar rida på islandshästar för jag älskar djur.

7. Var tydlig mot andevärlden och säg ifrån: ”Idag vill jag inte ha någon kontakt med dig, idag vill jag inte ta in något”. Här håller jag inte med. Det är som att säga i dag ska jag inte ha någon luktkänsla. Varför stänga av sin IQ och gå omkring blåst?

8. Healing är bra, men om du är högkänslig kanske du ska starta lite försiktigt. För om du redan är väldigt öppen kan det hända att du tar in mer energier. Tänk på att du är ett redskap, en kanal, för att ge och ta healing. Det är bra om du får hjälp av någon erfaren healer som kan lära dig hur du ger healing, utan att ta av din egen energi.

 

Så vet du om det är dags att säga upp dig


Funderar du på att säga upp dig? Fråga dig själv var du vill vara om fem år – och sätt upp tydliga mål.

I samarbete med Ekonomi i Fokus

Jag har två olika aktiebolag och en av mina delägare ställde oss frågan var vi kommer att vara inom 5 år.

De som sätter upp tydliga mål uppnår dessa i avsevärt högre grad än de med luddiga mål – eller inga mål alls. Det i sig kanske inte är så förvånande, men faktum är att målmedvetna personer är mer framgångsrika och upplever större lycka än andra. Tack vore att jag har mål här i livet så mår jag så mycket bättre nu än tidigare. Vi som har mål i livet mår bättre i alla fall om man ska tro på det forskare kallar för världens viktigaste management-teori, ”self determination theory”. Det finns med andra ord många positiva aspekter av att ha en tydlig bild av vart du vill och hur du ska ta dig dit.

ekonomi i fokus

Visst, det kan vara skönt med en fast anställning och en lön som dimper ner varje månad – men om du inte utvecklas och trivs på ditt jobb kanske det är dags att tänka om. Du spenderar trots allt väldigt mycket tid på ditt arbete, därför är det viktigt att du känner dig motiverad och engagerad.

Jag är inte dum och väljer bort en anställning innan jag själv ser att mina två företag ger mig utdelning. Många gånger läser jag om folk som slutar jobba för att förverkliga en dröm.

”Välj chef med omsorg – om du kan.” välj anställda med ännu större omsorg. Jag skulle aldrig stå ut med en chef. Enda gången jag kan tänka mig en chef är om det är någon ur kungafamiljen som är min chef.

Så, hur vet man att det är dags att säga upp sig? Ställ dig själv en enkel fråga: Var vill du vara om fem år? Eller om du vann pengar skulle du fortsätta jobba där du jobbar? Med en tydlig plan blir alla beslut enklare att ta och förhålla sig till. Om du tycker att finfina titlar och en skyhög coolt är du på helt rätt spår. Vart vill du bo om 5 år? Även denna fråga kan du få hjälp med hos ekonomi i fokus då du kan lära dig allt om bolån.

Vill du veta mer om allt kring ekonomi som en podd eller blogg om ekonomi så kan du gå in på ekonomi i fokus där har du allt. Det är som en påse godis med gott & blandat man lär sig massor på denna sida. Du hittar bl.a allt om börsbloggen. Fantastisk spännande namn för att vara en blogg. Du hittar även finans och börs poddar på denna sida.

Därefter är det dags att börja göra verklighet av planen. Väljer du som jag att starta eget företag blir du plötsligt din egen chef. Ska du börja på ett nytt jobb gäller det att i stället välja chef med omsorg – om du kan. Hen kommer nämligen att vara oerhört viktig både för ditt välmående och hur du kommer att utvecklas inom det du brinner för.

Kanske är det redan nu dags att ta dig en funderare på vad du skulle vilja blicka tillbaka till när du sitter på ålderdomshemmet – vad hade du varit stolt över när du summerar ditt arbetsliv? Är du på rätt väg?

I samarbete med Ekonomi i Fokus

7 enkla råd som sänker din biologiska ålder

jobba för kungafamiljen

7 enkla råd som sänker din biologiska ålder

Ålder – det är bara en siffra på ett papper. Med rätt mat och motion kan du bli 10 år yngre rent biologiskt. Här är råden som backar åren.

Koppa av som kaninen ovan också om du inte vill åldras.

1. Motverka inflammation

Om du tar hand om din hälsa kan du faktiskt bli yngre, rent biologiskt. Den biologiska åldern visar hur gamla våra celler är, den kronologiska åldern säger bara hur länge vi har levt. Är du rökare, överviktig och inaktiv har du sannolikt en högre biologisk ålder än kronologisk ålder. Dessa riskfaktorer kan bidra till en osynlig kronisk inflammation som gör att du åldras snabbare. Hjälp därför kroppen och ät antiinflammatoriskt. Fet fisk, valnötter, bladgrönsaker, kål, broccoli och rapsolja som innehåller omega 3-fetter är antiinflammatoriskt. Avokado, olivolja, ägg, rotfrukter, quinoa, bovete och yoghurt är andra livsmedel som är bra.

Undvik de snabba kolhydraterna i till exempel socker, vit pasta och vitt bröd. De bidrar till en process som kallas glykosering vilket i sin tur höjer halten av ett ämne som kallas AGE. Det bidrar till inflammation. Rostade produkter och hårt stekt mat är inte heller bra i större mängder.

2. Naturligt solskydd

Vad du äter kan göra huden mer eller mindre känslig för solen. För att minska risken för solskador ska du satsa på färgglada livsmedel. I dessa finns färgpigment som verkar som antioxidanter, det vill säga att de stärker hudens försvar.

Skydda huden med:

Ellagsyra. Finns i bland annat röda bär och frukter som jordgubbar, hallon, granatäpple och tranbär. Ju rödare, desto bättre!

Lykopen. Skyddar huden och kan göra den spänstigare. Finns i till exempel vatten­melon och tomater.

Beta­karoten. Stärker huden genom att skydda mot fria syreradikaler. Finns i morötter, äggula, spenat och aprikoser.

3. Fyll på med vätska

Om du dricker för lite blir både din kropp och hud uttorkade. Det kan göra dig tröttare och huden tristare. Se till att du får i dig tillräckligt med vatten, minst två liter om dagen.

4. Ta det lugnt med alkoholen

Alkohol är uttorkande för kroppen, sänker fettförbränningen och prestationsförmågan. Undvik ständigt vinpimplande och välj var­annan vatten när du dricker alkohol.

5. Promenera mera

Det bästa är att du inte behöver hårdträna för att få en yngre-effekt, det räcker med enkla promenader. Enligt forskningen så kan tre timmars motion i veckan göra din kropp ett decennium yngre. Det har bland annat forskare vid King’s College i London som studerat över två tusen tvillingpar kommit fram till. Med 25–30 minuters promenad om dagen kan du alltså föryngra din kropp rejält.

Det beror på att motion påverkar våra telomerer, som finns i cellerna. Telomererna skyddar våra kromosomer, det vill säga vår arvsmassa. Korta telomerer ökar risken för att dö i förtid, och med ökad ålder blir de automatiskt kortare. Med regelbunden träning hålls telomererna längre, vilket kan förlänga livet.

Andra studier har visat att yoga, mindfulness och meditation kan ha samma effekt på telomererna.

6. Rör på dig i vardagen

– Vardagsmotionen är det som är enklast att åtgärda. Bryt stillasittandet, ställ dig upp och rör på dig en gång i halvtimmen. Eller stå upp när du jobbar och cykla eller promenera gärna till jobbet, säger Mai-Lis Hellénius, professor på Karolinska institutet.

7. Sträck på dig

Ingen vill se ut som en gammal kutryggig gumma om det går att undvika – och det gör det. Ett enkelt knep för att se och uppfattas som yngre är att gå med raska steg, sträcka på sig och le!

Dålig hållning kan till exempel bero på ensidigt jobb eller att du inte sitter ergonomiskt när du arbetar. Men att vi överlag sitter ner en stor del av vår vakna tid är också ett problem.

– Många är så stillasittande, det gör att vissa muskler är för svaga och andra är för stela. Till exempel kan skuldrorna, rygg, mage, rumpa, höft eller fötter vara försvagade eller stela, säger träningsexperten Katarina Woxnerud.

Ett vanligt fel man gör är att man skjuter ut rumpan för mycket och lutar fram överkroppen, det ger en onödig belastning på ryggen. Försök

i stället att hålla blicken riktad framåt och skjuta fram höften lite grann. Då får du en rakare hållning och stabiliserar ryggen.

Visste du om att el är syntetisk energi medans Gud är biologisk energi?

bibelskola

Jag har börjat bibelskola på Svenska kyrkan för att jag tröttnade på livets ords bibelskola hur alla skulle tala i tungor.

bibelskola
Jag har nu en Bibel med guldblad och skinnpärm. Så glad över min nya översatta Bibel.

Innan kursen fick vi hem några frågor som vi skulle svara på och det har jag gjort nedan. Vår cirkelledare har själv skrivit en bok som ännu inte har givits ut som vi får ta del av först av alla.

Detta är frågor vi skulle svara på innan första mötet som hölls i går kväll i Domkyrkan och sedan på Katedralcaféet.

bibelskola
Det är otrolig vacker miljö på Katedralcaféet vid Domkyrkan i Uppsala.

1) Vad svarar du om någon frågar dig om du tror på Gud?

Svar: Jag tror på Gud som en energi vilket innebär biologisk elektricitet som finns i våra hjärnor så länge hjärnan lever. Elektricitet är syntetisk det vi kallar för Gud är biologisk.

2) Vad är tro för dig?

Svar: Om du tror att du höjer dig själv genom att sätta dig på någon annan visar du ett lägre IQ. Om du tror att det du sänder ut får du tillbaka både på ont och gott visar du ett högre IQ. I båda fallen handlar det om att du tror att du vinner något. Om du inte vinner med vad du ”trodde” då är du inte heller så högt stående varelse. Det första som utmärker en med låg IQ är bristen på empati för andra människor & djur. Saknar du empati beter du dig därefter och drar till dig därefter. Vem vill vara en människa utan empati som drar till sig elände? För ingen annan kan dra till något till en annan människa som tur är.

3) Hur skulle du vilja uttrycka din egen gudsbild?

Min egen gudsbild handlar mycket om att störst av allt är kärlek. Du ska först älska dig själv för beroende på hur mycket du älskar dig själv så kommer du också kunna älska andra människor. OBS älska sig själv handlar inte om att vara självisk. För en självisk människa saknar empati och vad som händer med sådana att de alltid råkar ut för elände som de själva har dragit in i sina liv. Åter är vi där om att lågt IQ drar till sig elände. Att älska sig själv innebär att du behandlar andra såsom du själv vill bli behandlad. För den som älskar sig själv drar inte till sig elände, eller hur? Varför skulle en person som älskar sig själv straffa sig själv genom att dra till sig elände? Endast en människa som inte vet bättre har inte förstått vad han/hon utsätter sig själv för och verkar vara i dvala eftersom de aldrig vaknar upp och ändrar strategi här i livet.

Brukar du tala arabiska med kineser?

en skruv lös
Om du har en skruv lös kommer du ställa upp för folk som aldrig tillför dig något. Första gången du blir utnyttjad är det inte ditt fel. Andra gången du tillåter dig bli utnyttjad är det ditt fel.

Nu ska ni inte se på mig som om jag vore naiv eftersom man är också god mot goda människor. Att ställa upp för folk som inte är goda är att slänga pärlor till svin. Du kan inte ställa upp för en person som inte ens förstår vad ”ställa upp” betyder. Det är som att tala arabiska med en kines och hoppas att kinesen nu kommer förstå dig tillbaka. Du ska även kunna vara klok nog att förstå vilka som är dina vänner. För du minns väl regeln om elände? Om du ställer upp för en dålig person så kan han inte dra till sig eländet. Du ska bara ta avstånd så att eländet når den som själv har sänt ut elände till andra. Du ska aldrig hämnas för det vi kallar för Gud eller Universum kommer själv att ”straffa” den personen 3 gånger mer. Om du håller på att hämnas är du på samma nivå samt tar du Universums uppgift i från Universum. Låt var sak sköta sin egen business!

Övning som vi fick göra på Bibelskolan

Skriv ett brev till Gud. Skriv kort eller långt och fundera över vad du skulle vilja säga till Gud, om nu Gud finns. Texten är mest för din egen skull, men om du vill dela något av den med någon annan får du gärna göra det. Spara i vilket fall som helst det du har skrivit, så att du har möjlighet att återkomma till det senare.

Mitt brev till Gud

Varför föds det onda människor medan i djurriket är alla goda? Ett djur gör ingen illa om de inte är i behov av det. Människan gör andra människor illa och på så vis visar sitt lägre stående värde. Varför föds vi med olika hälsa redan från födseln? Jag kan förstå att krig är något människan själv skapar, men sjukdomar skapar inte människan därför ställer jag frågan om sjukdomarna.

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser.  ”Martin Lönnebo skapade radbandet en sommar när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Idag finns radbandet Frälsarkransen på tiotusentals handleder, i fickor och i väskor. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt.”- Verbum och Martin Lönnebo

bibelskola
Martin Lönnebo som gjorde armbandet och blev inspirerad av radband som man använder. Frälsarkransen alla pärlor har en egen betydelse. Ett sätt att använda andakt låna pärlor innebär tystandspärlor.  Finns i butiken för ca 100 kr.

Kritiserade prinsessan Madeleine och blev sparkad

prinsessan madeleine

Ni kan aldrig gissa vem som har fått sparken pga av att hon kritiserade prinsessan Madeleine.

När man har sett ”The Queen”, filmen om Elizabeth II, inser man en sak: De kungliga tar sitt jobb på oerhört stort allvar. De tror tydligen att de är regenter av Guds nåde, att de har Gud som arbetsgivare. Skriver Hillevi Wahl!

I samarbete med Robotexperten

Jag har använt mig av sopkvast så länge att jag snart kommer att göra mitt sköldvapen i form av dessa verktyg samt även dubba folk till sir eller dame. Jag är rojalist ända ut i fingerspetsarna så ovan och nedan text är inte mina ord jag kommer till det längre ner.

robotdamsugare
Jag tänker inte sopa med sopkvast hela livet. Jag ska också vara lyxig med en robodammsugare.

Folk blir bara förmer när du känner dig mindre Hillevi Wahl

Nu vet jag inte om de skandinaviska kungahusen tror det också, men de odlar gärna myten om att de ska vara förmer än vi andra. Hela deras tillvaro – och deras apanage på 95 miljoner om året – hänger på det. Journalister tvingas jobba helt på deras villkor. Nåde den som inte lever upp till de kungliga etikettsreglerna, hon eller han blir portad från samtliga fototillfällen för all framtid, skriver journalisten Hillevi Wahl.

Annette Kullenberg får sparken pga prinsessan Madeleine

prinsessan madeleine
Prinsessan Madeleine är inte lat hon handlar alltid själv.

Titta bara på Annette Kullenberg – hon fick sparken från Aftonbladet för att hon skrev i en krönika att prinsessan Madeleine partajade för mycket. En sådan kolumn var otryckbar. Till och med i en socialdemokratisk tidning. Detta skrev journalisten Hillevi Wahl från metro.

Städa slott med robotdammsugare

prinsessan madeleine
Orkar du städa detta?

Tänk om jag nu skulle få sparken då jag vill skriva om hur mycket tid kungafamiljen sparar genom att använda sig utan städhjälp i form av en robotdammsugare. En rojalist får aldrig sparken och jag är rojalist. Jag tänker främst på hur stort det är på ett slott och vem orkar böja sig för att skura eller dammsuga hela den ytan? Att hon skriver att de tror sig vara förmer än oss andra, vilka andra? Ingen kan förnedra dig utan din tillåtelse. Om du tror att de är förmer så handlar de om att du känner dig underlägsen dem.  Kungafamiljen sköter sig och är således inga som känner sig förmer. Hade de känt sig förmer hade de väl inte varit så stela på alla representationer. De kan knappt klia sig i huvudet utan kritik.

Republikaner tror pengarna går till dem

Gud så folk gnäller på kungahuset som om, om monarkin skulle läggas ner skulle pengarna gå till dem som gnäller i stället. Även om det blev republik i Sverige skulle inte de som gnäller få se ett öre av pengarna. Tänk 1,5 miljoner följde bröllopet i Sverige, så nog var det ett intresse alltid. Om vi får republik så kanske dessa kritiker har lust att åka hem till presidenten med en robotdammsugare från Robotexperten och städa lite. För även presidentens hus behöves städpersonal mm.

Jean Baptiste Bernadotte

prinsessan madeleine
Min gåva till Jean Baptiste Bernadotte om han hade levt i dag.

För övrigt har kungafamiljen en förmögenhet sedan den första Bernadotten kom till Sverige, på den tiden var det tomt i skattkistorna. Bernadotte såg till att det fanns pengar i skattkistorna igen, genom att bidra till dessa personligen. På den tiden då första Bernadotten kom fanns inga robotgräsklippare, men nu finns det. Hade Jean Baptiste Bernadotte levt i dag hade han säkert investerat i en sådan produkt för att det ska bli så billigt som möjligt.

Nej, prinsessan lever inte på apanaget, utan det är egna pengar, men när hon representerar Sverige så tas kostnaderna för representationer från apanaget.
Det kommer bli bra när de börjar redovisa pengarna, för då kommer många felaktiga spekulationer försvinna.

I samarbete med Robotexperten

Hur svensken utnyttjar svenskar i marknadsföringen

sköldvapen

Ingen har väl missat Volvo reklamen när Zlatan gör sin egen version av Du gamla du fria? Han vill åter förknippa Volvo med Sverige för då känner folk sig mer trygga.

I samarbete med Sverige kredit

Allt som förknippas med det svenska inger trygghet för svenska folket. Tex Wasa knäckebröd finns i varenda hem just p.g.a namnet. Wasa var ju en svensk kung och för oss innebär det då en trygghet. Sibylla snabbkök är också förknippat med Sverige då kung Carl Gustafs tyskfödda mamma hette Sibylla.

sköldvapen
Jag själv använder mig av sköldvapen för att marknadsföra mig själv.

Vi vill helt enkelt känna att saker och ting ska kännas igen nästan som om de vore våra grannar som har känt i mer än 10 år. Allt förknippat med svenska namn känns som en familjemedlem och vi känner då att vi inte heller blir lurade. För vem skulle vilja göra affärer med något som hette New Delhi eller Sydney? Det känns för avlägset för att vi ska våga ge oss in på dem. Visste du förresten om att den svenska flaggan är näst äldsta flaggan i världen tätt efter Danmarks.

Ska du köpa en bil, bygga ett hus eller vill du bara som jag låna pengar för att starta ett helt nytt företag?  Även när du vill köpa nytt hus mm vill du låna från ett företag som känns lite mer svenskt. Då är ju namnet Sverigekredit ett namn som klingar trygghet också. Här kan du dessutom jämföra olika lån såsom privatlån, bolån och billån så du enkelt hittar det billigaste lånet med passande villkor för just dig. Jag själv har precis blivit beviljad lån för mitt företag.  Jag har då ett microlån än så länge och kommer slå på stort när företaget har kommit i gång lite.

I samarbete med Sverige Kredit

Some useful information about gold jewelry

gold jewelry

Certainly, Gold is probably the world’s most valuable material. It is also a certainty that gold enjoys an unparalleled recognition just like a medium for jewellery expression. Both jewellery artisans and consumers alike are ”for every otherInch with gold.

gold jewelry

There seems to get no finish to all the different colors, finishes and fashions available and gold remains a perennial favorite setting for gemstone jewelry.

Gold may last forever, will not corrode or rust and is found anywhere. Gold exists in plants, rivers, oceans, hills, it’s just about everywhere but it is very hard and pricey to extract this excellent metal. Did you know only one ounce of gold might be pulled in to a thin wire that stretches nearly five miles extended? An artisans hammer perform that exact same ounce in to a very thin sheet that could cover a 10ft x 10ft(100sq. feet.) area. Also, it takes nearly 3 lots of gold to be able to extract only one ounce of pure gold. Well should you didn’t you now know!

Gold Basics

The word Gold, employed by itself, means all gold or 24 karat (24K) gold. Because 24K gold is soft, it’s frequently coupled with gold and silver to enhance its hardness and sturdiness. If a little bit of jewellery is not 24 karat gold, the karat quality should accompany any report that the merchandise is gold.

The karat quality marking notifys you how many gold is coupled with another metals. 14K engagement ring contains 14 regions of gold, incorporated throughout with 10 regions of base metal. The higher the karat rating, the higher the proportion of gold inside the little bit of jewellery.

Most gold promise ring is marked having its karat quality, although marking is not needed legally. Near to the karat quality mark, you have to begin to see the specific U.S. registered trademark from the organization which will recognition warranties the aim. The trademark may be using a status, symbol or initials. If you don’t go to a trademark connected a great mark on a little bit of jewellery, look for another piece.

Solid gold describes an item produced from any karat gold, if inside the product is not hollow. The proportion of gold inside the little bit of jewellery still depends upon the karat mark.

Jewellery might be plated with gold in many ways. Gold plate describes items that are generally robotically plated, electroplated, or plated by other means with gold with a base metal. Eventually, gold plating wears away, but wait, how soon is dependent upon how often the merchandise is worn and the way thick the plating is.

Gold-filled, gold overlay and folded gold plate are terms familiar with describe jewellery with a layer having a minimum of 10 karat gold robotically glued with a base metal. Once the jewellery is marked with such terms, the term or abbreviation should keep to the karat company’s gold used (for example, 14K Gold Overlay or 12K RGP). Once the layer of karat gold is under 1/20th in the total weight in the item, any marking must condition the specific quantity of karat gold, for instance 1/40 14K Gold Overlay.

Gold electroplate describes jewellery with a layer (no less than .175 microns thick) of no under 10 karat gold deposited around the base metal by an electrolytic process. The terms gold exhibited or gold washed describe products by having an very thin electroplating of gold (under .175 microns thick). This could placed on away more quickly than gold plate, gold-filled or gold electroplate.