Med Panos Emporio Greek travel awards Stadshuset

Panos Emporio bjöd in mig till Greek travel awards på Stadshuset där Nobelfesten hålls varje år den 10 december. Panos var en av dem som satt i juryn.

Vi åt 3 rätters middag och alla gäster fick gåva från varumärket Panos Emporio. Kvinnorna fick parfym för kvinnor i guldväska med alla hygien tillbehör. Männen fick manlig parfym i silverväska. Det var endast 100 gäster inbjudna till detta.

Bla hade jag vid mitt bord Susanne Ytterskog från tidningen Connisseur magazine och SAAB vd. Den grekiska ambassaden var också inbjuden samt några ministrar. Detta var verkligen en sluten grupp av människor från näringslivet. Så jag är så tacksam för att min vän Panos bjöd in till ett sådant event. Att dessutom möta Susanne strax utanför gjorde mig superglad för då fick jag äntligen träffa henne igen från Connisseurs motorsdag då hon bjöd in mig.

Connoisseur magasin
Här ser ni mig med Panos och Susanne Ytterskog från tidningen Connoisseur magasin

Andra som satt i juryn var Fontana AB ägare som också var med på galan. Samt ägare av resebolaget Apollo var också med.

Connoisseur magasin

Här ser ni Panos tillsammans med konferencier för kvällen nämligen journalisten Alexandra Pascalidou. Sist jag träffade henne var när jag var ansiktet utåt för Sveriges mäktigaste kvinnor inom näringslivet nämligen Klara K.

Connoisseur magasin

Connoisseur magasin

Connoisseur magasin

Så vackert det är på Stadshuset det är här man brukar lägga upp långa bord för Nobelfesten. Vi var en trappa upp där man brukar dansa vals efter nobelbanketten.

Här ser ni mina bordsdamer och bordsherrar. Längst till vänster ser ni SAAB VD och längst till höger Susanne Ytterskog från Connoisseur magasin. Där det är tomt är min plats men det är jag som tar bilden därav osynlig.

Connoisseur magasin

Nedan ser ni mig och då är det någon annan vid vårt bord som tog bilderna. Stella picture som brukar ta bilder av kungafamiljen och som också reser utomlands i samma helikopter som kungafamiljen var där och tog bilder för Damernas Värld. Ska checka in Damernas värld för att sedan se vilka fler som fanns på denna otroligt vackra gala på Stadshuset.

Bakom mig ser ni badräcktskungen Panos Emporio. Han var så upptagen och jag tror inte han satt ner och åt mat som oss alla andra.

Panos är alltid omgiven av unga vackra tjejer

Nedan ser ni resultat för hur man har röstat i olika skandinaviska länder gällande Greek tourist award och hotell.

 

Grekiska ambassaden och Alexandra Pascalidou

Provar balklänning inför galan

Nedan ser ni mig prova balklänning hos Mäster Arnes skrädderi i Uppsala som drivs av min väninna Joumana.

Jag har förut varit på invigning hos Mäster Arnes skrädderi med Per Holknekt inbjuden som ni kan läsa mer om här. Per är nära och god vän till Joumana som driver butiken. Joumana är världens härligaste människa som jag kallar för min syster för hon är en sådan god människa.

Panos var ej nöjd med min val av balklänning

Jag skickade nedan bild till Panos Emporio och han sa att det var fel klänning jag valde. Snart får ni se valet av kläderna som jag hade på mig när jag åt tre rätters middag med baddräcktskungen Panos Emporio och utvalda människor inom näringslivets toppar bla. VD för Saab, grekiska ambassaden, ägare av Apollo resor och ägaren av Fontana AB. Många nya kontakter knöts och eftersom jag själv är entreprenör så passade detta sällskap perfekt.

 

This is Panos Emporio

När två världar kolliderar av Anita Birgitta Lindholm

Har ni sett boken När två världar kolliderar? Det är en bok som är skriven av författaren och bloggaren Anita Birgitta Lindholm.

Jag är så otroligt stolt över att hon är en av bloggarna på Delacay bloggportal. För vem kan blogga bättre än en författare? Författare har oftast mest att skriva när de väl sätter i gång och bloggar.

Så här inleder hon sin bok När två världar kolliderar

Jag skulle sätta mig på köksstolen och hon skulle spå mig. Niko och hans far stod framför och hon bakom, de sa åt mig blunda och lägg händerna i famnen. Ingen sa någonting ytterligare och där satt jag precis så som de hade sagt och hans mor börjar rabbla en ramsa. Plötsligt känner jag att det kommer nånting i mitt hår och att nånting regnar över mig, så jag i min förskräckelse öppnar ögonen…Iraniern och finlandssvenskan) möt Nitta och Niko. Nitta kom till Sverige som 6-åring och Niko som ung man. Två livsöden som mötte varandra. En resa genom deras livsvandring tillsammans. Hur har de överlevt flera decennier tillsammans?

när två världar kolliderar

Jag blir så nyfiken för jag älskar allt som har med spådom och mediumskap att göra. Brukar själv gå på sådana kurser i Uppsala för att utvecklas personligen. Om Anita har vägarna förbi Uppsala är hon välkommen att följa med mig på dessa kurser och dessutom få blogga om det. Då skulle Anita blogga som att det vore sponsrat inlägg om hon vill följa med. Hoppas verkligen att hon bor i närheten av Uppsala. Det jag blir nyfiken på är vilka färdigheter eller vilka erfarenheter har hon själv om personlig utveckling? En person som jag tror hon skulle finna inspirerande är Marie Larsson som också bloggar på Delacay bloggportal och bor i Uppsala. För båda är författare, coach och är nyfikna på personlig utveckling.

Kungahuset förebilder gällande mobilanvändning

Man ser så gott som aldrig någon ur kungahusen använda sina telefoner. Alla medlemmar i kungafamiljen undviker att bli sedda med mobiltelefoner, och fördelarna med detta går långt utöver bara god etiketten.

Etikettexperten Myka Meier, som grundade konsultföretaget Beaumont Etiquette, förklarar att de gömmer sina telefoner i sina roller som representanter för monarkin. Precis som de flesta högt rankade yrkesverksamma skulle göra i en formell affärsmiljö, lämnar de telefoner i en ficka eller handväska, säger hon.

 

Negativa effekter

Att alltid ha telefonen framme har enligt forskningen flera negativa effekter i våra relationer. Marieke Vanden Abeele, professor i informations- och kommunikationsvetenskap vid Tilburg-universitetet i Nederländerna och specialist på mobila enheters sociala konsekvenser, förklarar effekterna och dess psykologiska grund:

Det finns en central paradox. Teknik som är så social, så inriktad på att alltid vara i kontakt med andra, är också mycket störande för vår personliga sociala kontakt.

Spel som social distraktion

Många av oss tar upp telefonen automatiskt när vi inte har något att göra i en minut eller två. Det är väldigt vanligt att spela spel i mobilen som en slags avkoppling eller flykt från verkligheten i några minuter. De flesta spel på casino online är anpassade för mobiler, så att vi ska kunna spela dem på språng eller när vi bara har någon minut över. Spel kan vara ett utmärkt sätt att distrahera sig från vad som pågår runt omkring oss, så länge vi inte distraherar oss från saker där vi måste vara närvarande.

Kroppsspråk och mobiltelefoner

Genom att ständigt uppmärksamma våra telefoner bryter vi mot de normala förväntningarna på hur människor pratar med varandra. Vårt kroppsspråk och vår förmåga att vara lyhörda – ögonkontakt, öppen hållning riktad mot den person vi pratar med – är tecken på uppmärksamhet. När vi använder en telefon, eller ens bara håller i en telefon, bryts vår uppmärksamhet och vi är inte längre lyhörda.

Det kan leda till uppfattningen om att man är elak eller inte bryr sig, förklarar Vanden Abeele. För medlemmar i den kungliga familjen, som regelbundet förväntas engagera sig och ansluta sig till människor som de inte känner, är det viktigt att undvika oskärpa.

Känsla av avvisning

Den andra stora effekten av att använda en telefon under konversationen är att vanan kan registreras som social avvisning, vilket ytterligare skadar dina relationer. Att sitta med en konversationspartner som håller på med sin telefon är inte bara ett brott mot normativa förväntningar. Det är också en upplevelse av socialt avslag. Samma effekt kan gälla lika mycket när man läser en tidning under en konversation. Man interagerar ofta med andra genom telefonen, vilket indikerar att man föredrar en annan interaktion över den nuvarande.

Digitala verktyg

Det finns mycket vi kan göra i vårt mobilanvändande för att hålla våra riktiga relationer starka. Använd digitala verktyg som begränsar skärmtiden. Fokusera på det du egentligen gör. De flesta förespråkar att inte använda mobilen när man är med sina barn. Din konversation är någon annanstans när du har telefonen framme. Det är inte så kungafamiljen vill uppfattas, och det är därför vi sällan eller aldrig ser dem med sina mobiler. En sak är säker: Vi kan lära oss mycket av kungafamiljen angående det här.

Bästa present till någon som är jobbig

Har du en jobbig kompis som du skulle vilja ta ut din hämnd på för att människan alltid är så jobbig? Då ska du köpa en stor skål med vatten och lägga in endast en fisk i den och ge bort till personen när han inte ens är hemma. Vet du varför?

Jo för då måste han bära hem den tunga skålen med vatten i hela dagen så fisken inte dör. Han kommer skämmas inför folk att tacka nej till presenten och ännu mindre att våga låta en fisk dö. Han kommer heller inte att förstå att du bara är ute efter att irritera honom.

Vad ger man till någon man tycker om då? Jo man köper en upplevelse i present för det kan också vara det enda sättet att få ut lata vänner till att göra något extra kul. Nu när värmen närmar sig så skulle det vara så kul att åka lufballong. Jag har aldrig i mitt liv provat detta och jag skulle vilja prova detta nu i sommar. Du kan också om du vill flyga luftballong över Stockholm och på detta sätt flyga över Drottningholm och Stockholmsslott. Har du tur kan du landa på kungafamiljens privata borggård och kanske få en pratstund och lite fika när du ändå ger dem ett oväntat besök. Det roliga hade varit att du själv kanske skulle klä ut dig till drottning Silvia eller kung Carl Gustaf så att de känner som om de har känt dig sedan länge tillbaka. Du kan även ta med dig kungliga böcker så att de känner att du är en av dem.

Visste du om att du kan gifta dig i Drottningholms kyrka så därför vore det klokt att åka lufballong när du gifter dig och landa på Drottningholm. Eller tvärtom gifta dig på Drottningholm och sedan ta luftballongen över Stockholm. Perfekt avslutning på en romantisk bröllop!

Kaffeprovning med Uppsala kafferosteri

I samarbete med Uppsala kafferosteri

Jag har varit på en kaffeprovning för första gången i mitt liv på Boströms café. Den som höll i det hela var David Fichtel som också är arvtagare till Uppsala Kafferosteriet.

David och jag som driver Uppsala kafferosteriet.

Uppsala Kafferosteri drar ur all fukt från kaffet innan de rostar den.. Tex om man har en blöt köttbit då kokar man det och smakar kokt och ej stekt enligt David som höll i kaffeprovningen. Samma med kaffe ingen fukt så att man rostar den bättre.

Denna fina cykel hittar du på Boströms Café i Uppsala

Variation och rostningsgrad. Arabica 60 % och Robust 40 % är det normala och David tog och gjorde tvärtom för att få en unik smak. Han tog  då 70 procent Robust och 30 % Arabica och fick en utsökt unik blandning.

Så här ser kaffebönor ut innan man rostar dem.

Davids varumärke dvs Uppsala Kafferosteri hittar du bl a hos återförsäljare som Boham och Wiberg köksbutiken, Stickspåret, Aronius och Boströms cafe och Saluhallen och Barista shoppen. Gränby och Kvarnen ska han besöka i morgon dvs ICA butikerna för att se om de vill köpa in varan. Vi hade kaffeprovning på Boströms café.

Här ser du tre olika kaffebönor beroende på var i processen de är. Den ljusgröna är färsk kaffe som ej är rostad, Sedan den i mitten är mellanrost och den mörka kaffebönan är mörkrost. Färgen avslöjar

Priser och hållbarhet

169 kr grosspriset är 85 kr. Håller 6 månader från rostdatum och kaffe blir aldrig dåligt men kan tappa smak. Han rostar 10 kg medan Lindvalls rostar mer än 200 kg på en gång. Allt är med maskin för dem medan Uppsala Kafferosteri gör allt för hand. Hur det går till för hand vet jag inte riktigt för jag vet att som barista så kan det ta ett bra tag innan man har hunnit rosta allt för hand.

kaffe
Här är den första vi provade och nedan ser ni kaffeprovning i kronologisk ordning så detta är nr 1 osv

Varför valde David bort E handel?

Man måste skicka kaffe dagen efter om det är E handel och de valde bort det.

Kaffesump blir kvar i botten efter att David har silat dem i denna kaffesil. Aldrig förut druckit kaffe på detta sätt det var verkligen en upplevelse. De David missade är att i kaffesump kan man spå in i framtiden. Borde bett honom spå mig när han ändå var på gång.

Vilka kaffesorter finns det?

Liberika, Arabica och Robust

Här ser ni min svägerska Karolina Wendelin på kaffeprovning. Hon kallar sig själv för kaffetunna för att hon älskar kaffe.

Davids egen historia dvs Storytelling

Till kaffe borde man ha en chokladprovning samtidigt.

David provade kaffe första gången när han endast var 5 år gammal kaffe doften kändes tryggt för honom. Det var när han hälsade på hemma hos farmor och farfar i Sala som han ville dricka kaffe. Det var inte den smaken han trodde att det skulle smaka allt fallerade.

David skulle sedan ut och göra i ordning kaffet och då bad han oss diskutera våra första kaffeupplevelse. Nedan ser ni min bror och hans sambo (svägerskan Karolina Wendelin). Min bror har aldrig ens druckit kaffe i sitt liv så jag fick tvinga honom till denna kaffeprovning. Så hans första upplevelse var nog denna dag hos David.

Hur görs turkisk kaffe?

Upp och ned vänd bryggteknik airopress för turkisk kaffe för att filtrera bort sumpet.

Till Olika kaffe fick vi en tugga av olika saker för att ta fram smaken ur kaffet. Här ser ni söta päron, plopp, marmelad och blåbärsbulle.

De 4 kaffesorterna vi fick prova

  1. Rostar kaffet väldigt ljus Congo Kawa Kabuya Coop North Kivu Roastet Degree medium en hård kaffeböna klarar av bättre med att rostas.  Den är väldigt ljus i färgen. Mer fruktighet än kaffe.  Prova aprikosmarmelad med denna kaffe. Det finns kaffe från Kenya som smakar choklad.

  1. Östra Aros kaffet Etipien (fruktig) Kenya (för mycket äpple och sur) Guatemala har mer fikon och lite bröd eller chokladoppade denna ska vi prova med blåbärsbullen. Indien mer jord och krydda. Vi valde blåbärsbulle för att det passar Etiopiens fruktiga sort. Denna var verkligen min favorit. Till detta kaffe åt vi päron. Kaffenörden Aronius sa gör den ljus så smakar de kaffe. Han finns på Drottningatan.  päronsplitt doppad i choklad och bakad i ugn.

  1. Peru kaffet de rostade i helgen för kaffe blommar väldigt mycket när det är nyrostad. De är jätteljus rost enligt David. Fast jag upplevde den väldigt mörk i smaken.
  2. Tänk om heter kaffet 70 % robusta och 30 % arabica annars är det alltid tvärtom dvs de vände på den. Robusta växer lägre och denna rostas enligt gamla traditionen. Vi skulle lukta och känna en helt annan lukt. Mycket mellanöstern Kambodja, Laos mm dricker man mer Robusta. Den på mnner om ett café hans syrra var i Kambodja. Första gången David drack kaffe provade han med chokladen plopp därför fick vi också prova detta med plopp. Luktar som kaffe ska med Plopp. Naturligt med socker i kaffe och den karamelliseras när den mörkrostas. För kaffebönan är en frukt egentligen. Man får sirapsliknande smak fyllighet och tjock smak på kaffet. Högst upp kan man se olja vilket är ett färskhetstecken. Oljan blir cremen på espresson. I botten finns kropp och hjärta det grumliga försvinner bort dvs kroppen och då blir stillastående vätska som är en död espresso så man ska dricka inom 15 sekunder. Annars blir den dålig. Får man ej crema på toppen är den dålig. Latteart gör man för att bevisa för kunden att man har en bra produkt. Både espresso och mjölk ska vara bra.

Davids karriär inom kaffe

Farfar konditor i Rotebro. David älskar att baka och kaffe. När han jobbade på Starbucks träffade han folk som reste och drack kaffe. För han jobbade i Starbucks i Arlanda.

Min reflektion

Först upplevde jag att David sa allt väldigt snabbt och för mig som är helt ny blev det mycket information att smälta. För jag ville nämligen skriva allt i bloggen eftersom jag älskar att blogga om upplevelser som detta. Efter ett tag så saktades takten ner och det blev lite mer på den nivå jag hann smälta. Han var otrolig kunnig och pedagogisk samt han besitter en väldigt stor utstrålning och karisma för sin karaktär. Man lägger snabbt märke till honom och hans mörka hår och bruna ögon just för att han också är halvtysk. För sina unga ålder så har han verkligen lyckats samt att killen studerar heltid på Uppsala universitet samtidigt. Detta blev en väldigt långt blogginlägg, men vad gör det när jag hade så mycket att berätta om.

Drömmen på min arbetsplats

Jag drömmer om att ha ett kontor mitt i centrala Uppsala och den ska vara anslutning till mitt eget hem. Det ska vara en radhus fast mitt i centrum mitt emot stadsbiblioteket där jag hade min första lägenhet.

Sedan ska jag ha en egen kaffemaskin som innebär att man bara trycker på en knapp och får ut sitt kaffe. Samt varje morgon ska en cateringsfirma alltid leverera goda mackor som är glutenfria med massor av innehåll. Hos DSFM kan man hyra kaffemaskiner och då är min fråga, vem stoppar i kaffet? Finns det redan kaffe i den eller ska jag behöva köpa kaffet också? Hur det än är så är det absolut en sådan jag vill ha både hemma och på mitt “hemma” kontor i framtiden. Jag vet precis hur mitt liv ska se ut i framtiden och jag ska se till att få ett sådant liv.

Hur skulle din dröm arbetsplats se ut om du fick välja? Något som också finns högt på önskelistan är att någon dammsuger mitt hem och kontoret varje dag när jag inte är på plats för jag vill inte höra på dammsugaren.  DSFM företaget ser till en helhet för att du ska få det så bekvämt som möjligt allt från fönsterputs, flyttstäd till det härliga kaffet som du kan dricka frukost, lunch och middag.

Jag ska kolla närmare på kaffemaskinen för det är vad som ligger mig varmast och jag vet att kaffemaskinen man hyr hos dem kommer blir mest populärt bland alla på jobbet.

Vad är en bal på slottet utan en fin diadem?

Sponsrad inlägg i samarbete med Athelinda

Nu på torsdag är jag inbjuden på något riktigt stort av en mycket offentlig designer som både har bikini, väskor och parfym i sitt varumärke. Kan ni gissa vem som har bjudit in mig?

Vi kommer att hålla till på Stadshuset där man brukar anordna nobelfesten. Vi kommer då även äta middag och det blir prisutdelning då detta är en gala. Flera offentliga personer sitter i juryn. Jag kommer berätta mer med bilder vem som bjöd in mig och varför. Detta blir årets största gala för min del. Jag har varit på många tillställningar men detta slår nog rekordet.

Metalldiadem invirat i ett vitt band med blommor på ovansidan, vackert utsmyckade med pärlor och strasstenar. Bandet sträcker sig ca 50 cm utanför diademändarna och är avsedda för att man ska slå en knut bakom håret.
Fin och välgjord accessoar som passar till bröllop

Jag ska då ha nedan diadem på mig som har en band så man kan knyta en rosett  i bak. Ni andra som vill kolla in håraccessoarer hos Athelinda får då 20 % rabatt om ni anger koden AVP20 som står för Anne von Porat så klart.  Just nu har de 20% rabatt på öronmuffar och vinterhårband, men med min rabattkod nedan blir rabatten 40%. Rabattkod: AVP20.

Här ska jag äta fin bankett middag på torsdag. Samma plats som kungafamiljen befinner sig på när de är på Nobelmiddag.

Jag har besökt detta stadshus tidigare då vi hade en exklusiv teprovning på riktiga premium teer. Denna gång besöker jag som gäst. Totalt inbjudna är ca 100 personer så detta bli klädkod och fin bankettmiddag. Jag är den som älskar håraccessoarer så då brukar jag alltid vilja ha vackra diadem på fester. Jag vill känna mig riktig fin inför denna kväll så att han som bjöd in mig också blir nöjd. Ser så fram emot denna dag och kommer då att åka fram och tillbaka med bil för jag vill ej sitta i tåg med en fin diadem.