Detta visste du inte om H.K.H Prinsessan Madeleines ursprung!

prinsessan madeleine gravid

I helgen kunde vi även följa nobelfesten där Prinsessan Madeleine fick ställa in till följd av ryggont under graviditeten. Hon väntas föda i Mars 2018.

prinsessan madeleine gravid
Foto David Sica från Stella Picture
Redan nu så kan det vara aktuellt att börja fundera på passande namn. Vilket namn tycker du passar en prins eller prinsessa?

Royala Relationer av Expedia.se

prinsessan madeleine gravid
Visste du att H.K.H Prinsessan Madeleine har 10% brittiskt, 70% tyskt och 20% brasilianskt ursprung?
Lite kort fakta om henne:
  • Madeleine Thérèse Amelie Josephine, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, föddes den 10 juni 1982.
  • Den 20 februari 2014 föddes Prinsessan Leonore. Dopet skedde söndagen den 8 juni 2014 i Drottningholms slottskyrka.
  • Måndagen den 15 juni 2015 föddes parets andra barn, Prins Nicolas. Han döptes i Drottningholms slottskyrka söndagen den 11 oktober 2015.

 

Mötet med börsnoterade bolaget Axfood

axfood

Jag har med mitt företag besökt Axfood för andra gången då jag driver Organic Investment AB.

Jag grundade detta företag sommaren 2016 och i dag ser styrelsen lite annorlunda ut. Jag började som VD och har nu en annan VD, då jag känner att det blir bäst så.

När man besöker Axfood så måste man alltid registrera mig. Första gången jag var där registrerade jag mig som Organic Investment AB och den här gången som London Tea Exchange Nordic som är ett företag som då ligger under Organic Investment AB.

 

axfood
Här ser ni våra fina shoppingkassar från London Tea Exchange samt med vår logga på. Företaget är 400 år gammal och i Sverige och i övriga nordiska länderna har jag och mina partners rättigheterna av detta varumärke
Vem som än har skrivit mitt efternamn funderade säkert länge på om det stavas med ett R eller L. Sedan tog personen båda bokstäverna för då har personen gjort 50 % rätt i stället för att ta 100 % risk. Smart val anser jag.

Kommer du bli populär i en kungafamilj?

prinsessan madeleine gravid

Har du ett namn som används flitigt bland kungligheter så lär du fort bli populär hos dem.

Prinsessan Sofias klänning
Bild: Anne von Porat dvs jag själv har tagit denna bild av dem när Sofia var gravid med Alexander första sonen.

I fredags så döptes Prins Gabriel i Drottningholms slottskyrka. Som du säkert vet är vi svenskar tokiga i allt som hör våra kungligheter, speciellt under de senaste åren som har varit fullspäckade utav kungliga bröllop och bebisar. Men vad vi undrade var hur det svenska kungahusets släktskap såg ut med dess grannländer men även resten av Europa. I samband med det fick vi även reda på de populäraste namnen i de svenska, norska och danska kungahusen sedan Oscar II fram till idag.

Royala Relationer by Expedia.se

Topp 10 flicknamn
1. Louise
2. Marie
3. Victoria
4. Alexandra, Charlotte, Ingeborg
5. 
Mary
6. Ingrid
7. Elizabeth, Sofia
8. Dagmar, Elisabeth, Maud, Thyra
9. Alice, Astrid, Carolina, Lovisa
10. Augusta, Margrethe, Maria, Olga

Topp 10 pojknamn
1. Christian
2. Carl
3. Frederik
4. 
Albert
5. Georg
6. Alexander, Oscar
7. Valdemar
8. Wilhelm, Gustaf
9. George
10. Axel, Fredrik

Fakta om Prins Gabriel:

H.K.H Prins Gabriel Carl Walther föddes den 31a augusti 2017 och vägde 3 400 gram och 49 centimeter lång. Han blir därmed den första i ätten Bernadotte som fått namnet Gabriel. Carl är det andra mest populära namnet bland de tre skandinaviska kungafamiljerna. 

Vad fick han för presenter?

I dopgåva från Sveriges riksdag och Sveriges regering fick Prins Gabriel barnböcker med svenska visor och sånger samt ett klangspel. Länsstyrelsen i Dalarna överlämnade två platser som dopgåva; en rastplats i Säterdalen och en skidslinga vid Koppången.

Syskon och kusiner till Prins Gabriel:

Barn till kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

·       Prinsessan Estelle är den äldsta kusinen född 23e februari 2012

·       Prins Oscar är född den 2a mars 2016

Barn till prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill, som nu väntar sitt tredje barn 

·       Prinsessan Leonore är född den 20e februari 2014 i New York

·       Prins Nicolas är född den 15e juni 2015

Barn till prins Carl Philip och prinsessan Sofia

·       Prins Alexander är född den 19e april 2016

·       Prins Gabriel är född den 31a augusti 2017

Men hur internationella är egentligen vårt svenska kungahus? Visste du att…

… Kungens farfar, Gustav V, kusiner Märtha och Astrid var Drottning av Norge respektive Belgien

… Kungens faster, Ingrid, är mor till Margrethe II av Danmark och var således före hennes bortgång Drottning av Danmark 

… Kungens farmor, Margareta, var från den engelska kungafamiljen – hon är barnbarn till Drottning Victoria, även kallad Europas mormor

Detta är bara ett urplock av intressanta historier och släktskap som går att se i släktträdet.

Vad innehåller kampanjen
– 7 generationer av kungligheter med start från Oscar II (Kungens farfars farfar)
– Enskilda personkort med deras fulla namn, titel, kunglig bostad, nationellt ursprung, regeringstid, intressant fakta
– Blodlinje för varje kunglighet för att visa på kungahusets internationella bakgrund 

Dessutom! Finns de separata kartor för våra två grannländer Norge och Danmark, men även en skandinavisk vy som på ett enkelt och informativt sätt visar hur de svenska, norska och danska kungahusen är förbundna.

Royala Relationer går att bädda in direkt på er hemsida eller i en artikel så att era läsare/besökare kan klicka runt i det kungliga släktträdet direkt på er sida istället för att behöva klicka sig vidare till en annan internet sida.

Kampanjen går att bädda in land för land, eller så kan man välja att bädda in hela kartan så man ger användaren/läsaren valmöjligheten att se alla länder och även se en komplett skandinavisk vy. 

Prinsessan Märtha Louise påstår att hon inte är äkta kunglighet

kungligt mode

Jag har träffat Märtha Louise som genom ett test  insett att hon inte är en äkta prinsessa.

kungligt mode

 

Som kunglig journalist följer jag monarkin runt om i olika delar av Sverige och denna gång fick jag äran att följa prinsessan Märtha Louise av Norge på hennes äventyr i Sverige. Hon hade 2 livvakter som var likadan klädda som stod på vardera sida av oss fast de är ej med på ovan bild.

kungligt mode

Därför påstår prinsessan Märtha Louise att hon inte är en riktig prinsessa?

Hon hade som barn läst sagan ”Prinsessan på ärtan”. Hon gick till deras kock och bad om en ärta. Hon skulle göra samma test och eftersom hon bara hade en madrass så borde detta test fungera bättre på henne än på prinsessan i Sagan. För prinsessan i Sagan hade 20 madrasser och ändå fick ont i ryggen av den lilla ärtan. Prinsessan Märtha Louise vaknade på morgonen och kände ingenting. Detta fick henna att tro att hon verkligen inte var en äkta prinsessa som barn.

Prinsessan Märtha Louise berättade att när hon var barn kunde hon fly genom att klättra hon upp i träd där ingen kunde nå henne förrän hon skulle ner. Hon har mycket känslig nästa och kunde känna sin mammas parfym chanel 5 på 20 meters avstånd.  Hon visste inte att hon var högkänslig men nu ser hon att även dottern var det.

prinsessan Märtha Louise kläder

 

När var det och hur var det när prinsessan Märtha Louise kände att hon var högkänsliga?

Svar: Jag är normal inom det att vara högkänslig och jag lärde sig sätta gränser. Jag tål inte det som alla andra tål. Kan ej stressa för då bryter jag ihop. Jag trodde ett tag att jag var tokig. När jag var med mina vänner en hel helg och haft trevligt kunde jag inte förstå varför jag var tvungen att gå ut i skogen och gråta. Nackdelen är att man är där för andra hela tiden. Många människor betror sig till en dvs delar med sig och folk vet ej varför de har sådan lust att prata av sig med en och allt detta blir för mycket. Det är viktigt att lära känna sina egna gränser. Jag kände att deras mående var viktigare än mitt eget. Antingen var jag jätteglad eller jätteledsen och kunde aldrig må normalt. Man får inte med sig livet när man gör så helt enkelt.

kungligt mode
Som kunglig journalist har jag datorn med mig och antecknar samtidigt som intervjun pågår.
Även när prinsessan anlände så satt jag med min laptop och skrev ned det mesta hon sa. Jag berättade för prinsessan att jag även kommer att marknadsföra hennes bok på Veckomagasinet som är en av Sveriges största bloggar. Hon var så tacksam och sa att hon tyckte att det var otroligt snäll av mig. Jag frågade vart hon hade köpt sina fina smycken och hon kunde ej minnas det.

Högkänsliga och folksamlingar går det ihop?

När man är högkänslig klarar man inte av gallerior. Märtha Louise klarar av 40 minuter och hennes författarkollega orkar 25 minuter. Ser omgivningen på er annorlunda frågar mentorn

Märtha Louise och Elisabeth Nordeng har tillsammans skrivit boken Född Sensitiv. Nu har jag den hemma och fick den signerad av båda dessa fantastiska tjejerna.

 

Märtha Louise var blyg som barn

Första skoldagen ville hon gömma sig bakom sin mamma men det gick inte fotografer ville fota just henne. Hon hade bra kontakt med djur. Hon kunde se när folk sa att de mådde bra fast att de mådde dåligt. När hon kom till stallet och träffade sina hästar kände hon en större tillit till hästar än till människor.  Märtha Louise känner precis som jag gör att hon inte orkar med kallprat utan är en väldigt djup människa.

Du beskriver dig som hudlös-all kritik mm går in direkt. Allt som ej är kritik som man uppfattar som kritik. Jag har inget skydd säger hon. När jag var liten skulle jag testa vara en äkta prinsessa. Har ni hört om prinsessan på ärtan. Hon bad kocken om ärtan och hade bara en ärta. Hon sov gott och sov bra. Hon var ledsen och besviken för hon var ingen äkta prinsessa. Hon gick till sin dadda som förklarade det symboliska. Man blir gul och blå i mötet med andra då för man är hudlös.

Jag förstod allt Märtha Louise sa men hade lite svårare att förstå Elisabeth när hon talade Norska. Märtha Louise och Elisabeth Nordeng är ett bra team tillsammans.

Moderator är Nina Eklund Tegar, f.d. ordförande för SFH – Sveriges förening för högkänsliga när Märtha Louise och Elisabeth Nordeng skulle intervjuas.

kungligt mode
Jag verkligen gillade Nina Eklund Tegar ögon för de är både vackra och ser snälla ut. Det är Nina som intervjuade prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng
Nina Eklund Tegar
Nina Eklund Tegar

Insikten om att de var högkänsliga blev en viktig vändpunkt i livet för prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng. prinsessan Märtha Louise säger även att hon kan samtala med döda på andra sidan bl.a många kungar som har dött för länge sedan. Då kanske hon även kan mer om kungligheter än vad någon annan kan, tänker jag? Trots sina olika uppväxter – den ena i en offentlig roll med en hel nation som arbetsgivare – den andra i ett vanligt medelklasshem i Oslo – kunde de se stora likheter i varandras liv. Båda hade varit extra lättsårade, grubblande och sökande. Och båda hade alltid känt sig annorlunda och ”fel”.

Nu har de tillsammans skrivit boken Född sensitiv som handlar om att lära sig utnyttja sin potential som högkänslig. Att vara djupt mottaglig för sin omgivning är framförallt en styrka, menar författarna. Deras öppenhjärtiga och nära berättelser varvas med forskningsbaserad kunskap om högkänslighet med utgångspunkt i psykoterapeuten Elaine N. Arons definition av begreppet.

Jag själv tillhör också den högkänsliga personligheten och är född med gåvan och bara veta saker. Detta kan till en början göra en människa väldigt ensam och med tiden finner man likasinnade personer.

Mobilen som känner igen ditt ansikte

kungens underskrift

Face Id innebär att du inte behöver en kod till din telefon då vissa mobiler känner igen ditt ansikte och öppnas därefter.

I samarbete med Simkort

kungens underskrift
Här ser ni min mobil strax under kung Carl Gustafs underskrift när han besökte SLU och jag var hans ständige följeslagare. Min mobil blev kvar så kungen tog tag i den i tron på att det var hans telefon. När han såg min bild lämnade han tillbaka den. Tur det för jag behövde verkligen min telefon.
Detta är också varför jag har valt Iphone X och i dag ska jag äntligen på min nya mobil. Jag har tillsammans med mina delägare beställt sprillans nya telefoner via våra bolag. Den mobil jag har tar Sveriges fulaste bilder därför är jag otroligt glad över min nya mobil jag ska få. Här kommer verkligen nya bilder tas. Samt så måste jag även se mig om olika mobilabonnemang och kontantkort. Jag känner att kontantkort inte är ett alternativ för min del då jag sitter mycket i telefon med olika företag. Jag kan då tänka mig mobilabonnemang. Allt detta finns på Simkort.com är en tjänst för att hitta det bästa mobilabonnemanget eller kontantkortet. De jämför alla mobiloperatörer och hjälper dig hitta det mobilabonnemang som passar dig bäst.
Detta är dessutom en gratistjänst där du kan jämföra dessa tjänster för din mobil. Själv har jag nu kollat runt och valde telia som min operatör. Jag har haft dem länge och jag känner mig trygg med dem. Fast vem vet kanske jag byter operatör i framtiden då måste jag läsa mig till på denna hemsida lite extra. Jag får avsätta min dag och kolla runt detta lite.
I dag tar jag ut min telefon för att ge mig till Hagby Vänge för jag är nämligen en av utställarna. Välkomna!

Gissa vilken kunglighet jag har träffat?

kungligt mode

Jag kan säga att hittils är denna kunglighet jag känner att jag har mest gemensamt med. Kan ni gissa vem det är genom bilderna?

Nedan får ni lite ledtrådar

kungligt mode
Ledtråd 1. Hon har skor av märket Magmalo storlek 39. Hur kunde jag ta en bild av henne i en sådan vinkel?
kungligt mode
Ledtråd 2. Hon hade ett brutet ben så hon var tvungen att lägga upp benet högt.
kungligt mode
Ledtråd 3. Hon hade höga skor och skinnskor samt spetsig topp. Bakom ser ni hennes kryckor.
kungligt mode
Ledtråd 4. Hon har givit ut en bok och signerade den.
kungligt mode
Ledtråd 5. här ser ni min dator med min företagslogga London Tea Exchange och jag glömde ge henne en gåva från vårt företag. Jag hade min dator på scen då jag var den enda inbjudna pressen. Hade min plats längst fram näst intill denna kunlighet.

Nu ska jag i väg till vårt kontor för jag ska träffa en person som åker från Stockholm till Uppsala. Han samarbetar med grundaren av Boxer. Sedan ska jag i väg till Vänge med våra produkter från London Tea Exchange för vi har julmarkand i Vänge och Gamla Uppsala i morgon. Välkomna!

Lagom till jul så tipsar jag om luftorkad skinka

lufttorkad skinka

Ibland när jag ser en gris så kan jag bli hungrig för jag tänker på allt gott man kan göra med grisen.

I samarbete med Serrano

Tänk bara på filmen Babe om en liten gris som bor ensam bland massa andra djur i en ladugård. Filmen igenom får man följa hans känslor som en snäll och känslig gris. Varje gång jag ser Babe filmen så brukar jag äta en korv med bröd till. Jag rår inte över att Babe den lilla grisen får mig alltid och tänka på hur gott det är med gris. Jag har även smakat svinkött och det är bland det godaste jag har ätit i mitt liv. Inte visste jag att den där mörka håriga fulingen kunde vara så god.

Nu till jul hoppas jag verkligen att de ska sända Babe den modiga lilla grisen. För den här gången tänker jag köpa hem lufttorkad skinka av märket Serrano. Jag har också alltid tyckt att grisens tryne liknar falukorv. Som barn trodde jag att man gjorde falukorv av grisens tryne.

lufttorkad skinka
Kolla bara hur hungrig man blir. Nu blev jag även sugen på anka med apelsinsås.

Vad är det som gör att jag väljer Serranos lufttorkade skinka?

lufttorkad skinka

Den har en blandning kryddor från Italien som ger det lilla extra i skinkan. Går inte att förklara utan måste upplevas. Det är också mindre mängd fett i den vilket gör att man inte går upp i vikt. Jag har så svårt att tro på LCHF dieten då jag gick upp av den. Jag väljer då hellre magert kött så att jag kan gå ner i vikt precis som Serranos produkter. De har tillagat den på spansk vis med kryddor dessutom. Jag önskar hitta en maskin som torkar kött för torkat lammkött är det bästa som finns tätt efter skinkan.

 

Grundaren av den svenska kedjan Waynes Coffee


Jag har varit på besök på vårt huvudkontor på Waynes Coffee i centrala Stockholm.

Jag hade med med mig engelsmannen från London för ett visit hos Waynes coffees huvudkontor på Drottninggatan i Stockholm. Det var en av grundare (Founder) Marika som tog emot oss och vi drack cappuccino och Waynes coffees egen goda mineralvatten. Varför vi besökte huvudkontoret är för tillfället lite av en hemlighet. Jag kommer med tiden avslöja mer och mer varför.

På huvudkontoret så finns ett stort kök precis som man har på de olika caféerna runt om i hela världen.

Sveriges första ekocafé

Det mesta på Waynes Coffee är ekologisk och man har bytt ut mjölk, kaffe, bakelser, cocosbollar you name it allt för att få det så ekologisk som möjligt. Detta är ett svensk varumärke och har funnits sedan 1994. Den första öppnades på Kungsgatan i Stockholm.

waynes coffee

waynes coffee
Detta är vår VD på Waynes Coffee som är slående lik sångerskan Carola. De har även nästan samma ögonfärg. Alla har vi en dubbelgångare.

 

 

På väg till Stockholm i viktiga affärsmöten

axfood

Med företaget Organic Investment AB ska jag i dag åka till Stockholm tillsammans med Sheik Aliur.

Detta har varit en dag jag länge väntat på då mycket inom företaget håller på att förändras. Allt tar lång tid och i går utbildade jag 3 nya personal som håller på att rekryteras till vårt företag. Just nu ska de hjälpa oss med julmarknaden i Gamla Uppsala och Hagby Vänge för att sedan om allt går väl komma in i företaget mer och mer.

Jag är den som tar glädjen i förskott för då har jag i varje fall varit glad i onödan i stället för ledsen i onödan. Jag har haft mycket svårt att sova i dag och om det beror på att jag är så upprymd eller om det kanske är fullmåne så vet jag inte. För man brukar säga att det är svårt att sova när det är fullmåne.

Jag ska i dag presentera vårt varumärke från London Tea exchange Nordic då vi är partners i Norden. Jag och mina 4 delägare har rättigheterna i samtliga nordiska länder.

bloggare på elitnivå

Julmarknad & vinn valfri alminiumbok inhållande té av finaste kvalité


Julmarknad i Hagby Bygdegår söndagen den 10 december kl 11.00-15.00 fritt inträde!

 

Det är även en julmarknad i Vänge i Hagby Bygdegård karta hittar ni på på Hagbys hemsida. Även detta lite utanför Uppsala. Även här finns våra vackra téböcker från anrika märket Basilur. Försäljning av hantverk och hembakat bröd från bygden med omnejd
I år är det extra mycket utbud Servering med kaffe, skinksmörgås och hembakat
kaffebröd. Vi kommer finnas en trappa upp i caféterian. Välkomna!

Samma dag 10 december julmarknad i Gamla Uppsala 2:a advent dvs nu på söndag med gratis inträde mellan kl 10.00-15.00 Fritt inträde!

 

 

Tävling vinn valfri alminiumburk formad som en bok innhållande té som du kan förvara bland dina böcker i bokhyllan så kommer hela bokhyllan lukta av din favoritsort. Vi har massor av olika sorters så det är bara att välja och vraka. Antingen att du kommer till ovan två julmarknader eller att vi skickar det hem. Om du kommer till julmarknaden så kan du känna på alla té sorter och gå hem med en favorit som lycklig vinnare.

Tävlingsregler: Dela detta inlägg på din Facebook och kommentera i detta inlägg så är du med och tävlar. Skriv gärna i kommentaren om du har möjlighet att komma förbi och hämta vinsten eller om du bor långt och vi bör posta den. Viktigt för oss att veta. Lycka till!

Nedan visar jag ett urval av våra teböcker vi har fler på plats som vinnaren själv får välja ut.

julmarknad

julmarknad

 

ulmarknad